1:advent

Em.kaffe med våfflor hos Am och Gu, spelade 500 med Am vi vann var sin gång. Handlade sedan på ICA Nära, hu vad det var mörkt på stan när jag gick hem, har varit disigt hela dagen - alldeles vitt i luften-

Lat lördag

Har tagit det lugnt i dag och plockat med lite av varje, gjorde ju mycket i går (julgranen t ex.) Hoppas ni har sytt mycket!

Julgran

Idag har jag hämtat julgran till balkongen och satt upp den. Den lyste faktiskt! Har också satt upp ljusstakar, stjärnor och tagit fram tomten (den i fönstret med lyktan). Plockade med mej tallris och buxbom till dörrkransen.
Hälsa syflickorna! 

Snart 1:a advent!

Har satt upp slingan i mahonian och  julgardinerna  i hallen och köket. Ätit rökt lax från Uddevalla hos Am och Gunnar
(deras son och sonhustru har varit där och hälsat på AM:s syster som är 98 år).Em .kaffe på Sandbäckens församlingshem dit jag skjutsade Am och en annan tant.

Tandläkaren klar

I dag blev jag färdig med min tand. Skönt!!!
Jag hade skickat min kommentar c:a 2 timmar tidigare, ibland tar det visst lång tid. Hoppas det gick bra för dej med plugget. Är det klart sedan?

Kommentarer

Nu är väl min kommentar på bloggen med bilderna med? Syns i alla fall hos mej men det finns en text om trackback
och några bokstäver tar kanske tar det längre tid om man gör så? Betr. julen och Annas jobb har jag ombokningsbar biljett på söndagen 28 dec. om det skulle passa bättre att de kom på söndagen. Jag kan ju åka hem på måndag morgon i så fall. Ni kan väl konferera - det vore ju roligt att träffas allesammans. Eller hur?

Sol i Stensborg 21 november

Idag har jag, Inger, Greger, Fredrik och Elin varit ute i Stensborg och tagit julgranar och fikade i verandan. Solen sken första gången på länge, det var roligt och väldigt skönt.
 
Här kommer några bilder från dagen:





Fotvård

I dag har jag gjort något som jag aldrig gjort förut - varit på Fotvård. Min vä stortå har varit för nära ett sängben och har haft en BLÅ nagel som började göra ont. Nu är det grejat och fötterna har fått massage och alla naglar ansade. Skönt!
Enligt SMHI skall det bli sol i morgon lördag, törs vi tro på det?????

Fiskgjuse

Sett Sörmlands landskapsfågel i Ett med naturen. Den tog en fisk som de höll upp på en pinne. Jag har sett en gång när en fiskgjuse dök ner och tog en fisk i sjön. Har varit ute i Stensborg i dag. Det var blött där, vattenpölar på åkern.

kommentar till Inger

Skrev en kommentar till dej men den kom tydligen inte med: Det är roligt att ni kommer hit, hjärtligt välkomna!

Fortsatt novemberväder

Minns i november den ljuva september-----------Var har solen tagit vägen? Har varit på biblan och hämtat en bok som jag reserverat via nätet. Praktiskt!


Träffat släktingar

Varit i Oxelösund och träffat släktingar som hälsade till er; Hjördis, Ginger. Hjalle. Kerstin, Mona, Micke, Jenny med pojkvän, Amanda, David, Janne (Tinas före detta) med ny sambo. Sovit över hos Hj och K. Dimma när jag åkte hem till K-holm hemma strax innan det blev mörkt kl. 16.00.

fredag 13 november

Har tittat på bildspel över sommarens bilder. De är så fina! Sänder en varm tanke till Svenåke, Elin och Inger som gjort det möjligt. När det är mörkt och dystert ute är det så härligt att se er allesammans och se hur skönt det var i somras, och inte minst alla blommor! Man blir så glad då!!

onsdag 11 november

Svar till kommentar: ja det är böcker på engelska och i bokcirkeln. Har just läst 80 brev som min mormor har skrivit till min mamma. Det äldsta är från 1910 och det sista från 1935 - mormor dog 1937. En skatt att äga, men vad kommer att finnas kvar till våra efterkommande?
I dag har jag varit ute i Stensborg. Där var det bra.

tisdag 10 november

Cirkeldag: Desert flower på fm Mormors historia på em.

måndag 9 november

Haft bilen på service och fått däcken skiftade.

söndag 8 november

Fars dag: tänt ljus på graven - för min far Ivar och för barnens far Karl-Erik.

Promenerat en dryg timma,


lördag 7 november

Räfsat löv i gemensamma trädgården. Kaffe och färska kanelbullar från ICA Nära när vi var färdiga - bullarna var ännu varma!!!!

fredag 6 november

Varit hos tandläkaren i dag också, får min nya tand om 2 veckor. Det skall bli skönt när det är klart!

torsdag 5 november


Varit taxi åt Annemarie, vi fick var sin ros när vi handlade hos Johanssons som öppnade sin nya affär på norr i dag.
Am bjöd på kaffe på Sultan med 3 stora kakor var! Ute regnade det hela tiden och det var mörkt!!!

onsdag 4 november

Varit hos tandläkaren och hon borrade upp och rotfyllde min tand som skall få en krona, det blir dyrt men måste ju kunna tugga! Det gick bra i alla fall. Sedan har det snöat och snön ligger kvar! Skall det bli vinter redan??????

tisdag 3 november

Varit igång hela dagen: engelska. litteratur. aktiva kvinnor. Håll tummarna i morgon bitti kl. 9.10 då skall jag till tandläkaren och borra upp min tand!

Måndag 2 november

Blåsigt och kallt löven virvlar på gatorna. Gick på biblan och till Syncenter och fick glasögonen lagade, glasen ramlade i bara ur!

söndag 1 november

Varit hos Annemarie och druckit kaffe och  ätit våfflor med vispgrädde och rårörda jordgubbar.Spelade 500 2 gånger och hon vann båda...........

RSS 2.0