Lugn söndag

Disigt på fm men från middagstid sol och det är fortfarande omkr. 10 gr varmt, men nu blir det mörkt 1 timme tidigare när vi ställt om klockorna. Tog en promenad på em.

Stensborg

Har varit ute i Stensborg och gjort rosorna färdiga att möta vintern. Var tyvärr ingen sol men det var skönt ändå 11 gr. Plockade lite enris och tallris som jag skall ha på balkongen.

Fredag igen

Veckorna går fort -i dag är det fredag igen och Anders har åkt till Möndal över helgen. Hoppas det blir bra väder i morgon för då skall jag åka till Stensborg-

Jobbat en stund i trädgården

Nu är det varmare c:a 10 gr, lämpligt väder att ta bort lite i trädgården. Humlen var seg och svårt att klippa ner verkade våt...... Går nog bättre om den blir lite torrare.........tror jag.

Mörkt

I dag har det varit mörkt hela dagen och regnat på em. Skulle gått ut och klippt ned humlen här i stan men det såg inte lockande ut kanske det blir bättre någon annan dag. Vad är Zamba? Vi har ätit upp det sista av fjällskivlingarna sedan i somras. Det var gott.

Sol i dag också

Härlig sol i dag också, skönt. Har varit på engelska, köpt julbiljetter och varit och fätt influensaspruta. Sedan drack jag kaffe på övre balkongen i solen. En bra dag, eller hur?

Sol!

I dag har det varit sol och jag har varit ute i Stensborg. När jag körde in på vår väg gick det plötsligt en karl med en hund framför mej. Jag blev lite snopen men det var bara Rolf Månsson som var ute och motionerade hunden...... Jag lade ut täckbark på alla rosor vid källaresidan men sedan var täckbarken slut. Får köpa mera  Satt en stund i solen vid snickarstugan. Drack sedan kaffe i verandan, där var varmt är ju rena solfångaren.

Regnigt

Det har regnat hårt från i morse och ända till långi  in på em så det blev inget Stensborg i dag heller. Har varit lat: firat söndag, läst tidningar, löst korsord och hållit på med datorn.

Lugn dag

Hade tänkt åka ut till Stensborg och lägga på täckbark på rosorna men det gick ju inte. Det hade frusit på och var mycket snö kvar på fm. Nu på em har det mesta smält bort så jag får se om det blir bättre i morgon. Tog det lugnt i stan i stället. Blev en promenad och sedan brasa i gillesstugan, Skönt!!!!

Snö!

I morse var det drygt 10 cm snö! Det var bara att plocka fram snöskyffeln och se glad ut! Det är så tomt i soffan i kväll - Anders har åkt hem till Gunvor över helgen. Men han kommer tillbaka på måndag!

Lasagne

Bjudit AM och Anders på lasagne. Plockat in pelargonerna från altanen för nu blir det nog vinter.

Planterat ljung

Grått väder men ingen nederbörd. Handlade mat och köpte samtidigt ljung till kyrkogården och krukan vid ingången. Blåste kallt när jag planterade.

Regnigt

I morse gick jag med stavar till norr på engelska. Regnade inte då men när jag skulle gå hem var det vått. Fick åka med de andra som åkte bil så jag kom hem torr ändå. Ser nu Äntligen hemma och Anders snarkar i soffan!

Fin helg i Uppsala

Tack för en fin helg i Uppsala! Har rensat mina "trattisar" och satt dem på torkning. Anders har anlänt och vi har ätit kotlett med oelek sambal och ris.

Fina dagar i Stensborg

Vi har haft 2 fina dagar med sol i Stensborg, Hj och K och jag. Suttit i solen och njutit och promenerat. Nu är båten uppe och trädgårdsmöblerna under tak. Vi har eldat brasa och spelat "skitgubben" med växlande rsultat. De hälsar till alla. I morgon åker jag till Uppsala så det blir ingen blogg förrän måndag kväll.

Bilen på service

Nu har bilen blivit servad och fått på sig "vinterskona". Behövs nog snart i dag var det kallt, frös trots tröja och vinterjacka - det blåste kallt. I morgon blir det ingen blogg Hjalle och K kommer till Stensborg torsdag - fredag. Vi skall ta upp båten och plocka in utemöblerna och sedan skall vi sitta framför brasan! Skönt va!

Stora Djulö

På fm engelska hos Florens och sedan lunch på Stora Djulö med Aktiva kvinnor. Åt vallenbergare. Sol men lite kyligt i luften.

Satt påskliljelökar

Varit på Qi-gong, ätiit soppa hos AM, planterat 25 påskliljelökar och druckigt em-kaffe i solen på altanen.



Eldat i braskaminen

I dag har jag eldat i braskaminen och fått lite varmare. Samma väder som i går men lite mindre sol, kunde i alla fall dricka em.kaffe på balkongen. Tog sedan en promenad.

Solig em.

Var mulet på fm men på em kom solen samtidigt som jag åkte ut till Stensborg. Vad skönt! Stängde av utevattnet, det skall ju bli kallare. Kj och Hj kommer inte förrän i slutet på nästa vecka för Kj är ännu inte bra från sin förkylning. Drack em.kaffe ute i solen. Det var så vackert: sjön låg blank och de gula björkarna speglade sig i vattnet. Men solen försvann bakom skogen redan före kl. 17.00!

Lite sol

Regnade i morse men det blev faktiskt lite sol på em och höll uppe så då tog jag en promenad.Tack för bloggen ELIN hoppas du har det bra och att det går bra i skolan. Vi ses nog nästa helg. Kram från mormor!

Regnigt

I dag har det regnat hela dagen, skönt att vara inne och slippa gå ut.. Ringde och frågade när de skulle komma och byta värmeväxlaren. Det skulle ta minst 14 dagar till. Har lite kallt går inte att få mer än lite över 21 gr. Får ta på en extra tröja...... 

Lugn dag

I dag har jag tagit det lugnt, var inte väder för att vara ute i trädgården, blir väl bättre snart enl SHI. Läste lite engelska och löste korsord. På fm pratade jag med Så och kusin AL i telefon.

Tanter

Haft #engelsktanterna# här, bjöd på äpplebullar och muffins med björnbär. På kvällen Aktiva kvinnor med föredrag av Karin Gerhardsen att skriva kriminlromaner. Skjutsade tanter.

Blåsigt

Blåsigt men annars soligt så jag har suttit på  balkongen emellanät när jag städat. Ove Lundberg - min kusin Veras son - ringde och talade om att Vera avlidit i fredags i Västerås. Hon har varit dement ganska länge och kände inte igen sönerna de sista åren. Hon blev 93 år i april. I kväll ringde Anders och talade om att när Gunvor skjutsade honom till flygplatsen i morse ringde Maj och talade om att Gunvors pappa Nils hade dött i morse! Han hade gått upp som vanligt men sagt att han kände sig trött så han lade sig igen och då Maj tittade till honom efter en stund låg han på golvet och var död! Vilken chock det måste ha varit. Gunvor och Ingrid var hos henne nu. Tråkigt att det skulle hända just när Anders åkte. Han satt på en flygplats och väntade på ett försenat flyg när han ringde. Vad lite man vet om men livet är ju så......Har fått veta om 2 dödsfall i dag.........


Fin söndag

Varit ute i Stensborg. städat inne och rensat i f.d. växthuset och tagit bort dahlorna som frusit. Var skönt i solen först men framåt kvällen försvann den och då åkte jag hem till stan för då blåste det lite kallt.

I stan

Jobbat lite i trädgården i stan bl.a. klippt gräset. Mulen fm men skönt i solen på em.

Gråmulet

Passade på att baka äpplebullar och grahamsbullar för ute var det gråkallt och ingen sol.

RSS 2.0