Städat

Har lagat en stor kålpudding sim räcker till mänga mål- Har också städat. I morgon kommer Hjalle och Kerstin så då blir det nog ingen blogg. Återkommer söndag kväll.

Ingen sol

Ingen sol men ganska varmt ändå. Klippt lite utblommat, tvättat bilen och klippt gräs. Hoppas det inte växer så mycket nu!

Tippen

I dag har jag varit i K-holm och på tippen med en del skrot bl.a.plastsäckar som det varit jord i och plastkrukor. Har också vattnat blommor. betalat räkningar och handlat mat. Sitter nu framför brasan i Stensborg.

Rensat och klippt gräs

Har grävt upp gräslök som blivit alldeles för stor och nyplanterat lite mindre. Har badat men i dag var det kallare så nu får det vara bra för i år. Har också klippt gräs. En hjortmamma med en hjortkalv stod under Elins träd nu när jag tittade ut. De fick bråttom iväg när jag klappade i händerna och skrek åt dem.

Badat

Sommarväder - har faktiskt badat, var skönt kanske lite kallare än det var förut. Har också plockat lite lingon fanns nästan inga alls, plockade i stället lite blåbär. Fanns mycket men de är väl lite avslagna men duger nog till soppa. Plockade också några smörsoppar och 2 karl-johan - fast de var lite maskätna så det gick bort en del.

Soligt

Fortsatt fint väder - det blev mycket brygga - bäst att utnyttja sommaren så länge vi får behålla den! Blev en skottkärra full av utblommade gullris också.

Fortsatta sommarrutiner

Solsäng och bryggkaffe - fortsatta sommarrutiner - men nu försvinner solen bakom träden åt Skirsnäshållet redan strax efter kl. 18.00 !

Fortfarande sommar

Fint väder hela dagen. Bryggkaffe ganska länge tillsammans med nya Hemmets Journal. Solen sken varmt, sjön låg spegelblank, träden speglade sig i sjön. Underbart!

Varit i stan

Varit i K-holm och klippt håret, vattnat blommor och handlat mat. På hemvägen plockade jag 6 fina fjällskivlingar vid Snacktorp. Det blev gott till kvällsmat!

Soligt till kl. 16.00

Soligt större delen av dagen men nu är det mulet och blåser lite. Fortsatt trädgårdsjobb.

Planterat om

Flyttat några plantor och bundit upp honungsrosen i fint väder. Har 3 blommor i mangolian som är nästan utslagna.

Sol hela dagen

I dag har det varit sol hela dagen. Mat ute och bryggkaffe förstås!

Åskskur

Vilken otur ni har med toan i Åkerö! Hoppas det ordnar sig. Har varit växlande molnighet och jag har rensat och placerat ut några förgätmigej (felstavat?) i listen jag gräft i. Åskade ett tag i kväll och kom en åskskur.

Fortsatt med listen

Mulen fm men framemot kvällen riktigt fin sol. Passade på och satt i solen och njöt, hade ju jobbat med listen förut. Vad hade Så råkat ut för? Hade Gr agerat som doktor?

Mest mulet

Mulet, 20 gr. Höll på och grävde upp gullregn på listen - de sprider sig men man kan ju inte ha bara gullregn överallt. Började duggregna så jag gick in och löste färdigt Kurirens korsord.

Växl. molnighet

Växlande molnighet men det blev Sommar på solsängen och bryggkaffe (som var blåbärsdricka). Klippt gräs och målat fönsterbleck också. Skall nu steka kantareller till kvällsmat.

K-holm

Varit i stan och bjudit AM på rökt lax och potatissallad. Spelade 2 omgångar 500 och vann varsin gång. Det var ju rättvist. Ganska mycket moln men bara några regndroppar.

Växlande molnighet

Inget badväder men skönt ändå. Tvättat några fönster och plockat lite med blommor. Hör nu på sommarens sista allsång på Skansen.

Stensborg igen

Är hemma igen efter utflykten till Roslagen och Uppsala. Haft fina dagar däruppe, sett mycket. ätit gott och träffat familjemedlemmar. Tack för det! Det var 45 mm i regnmätaren här ute! Inte illa va! Tågen höll tiderna i dag och jag kunde sitta ute och läsa Kuriren en stund när jag kom ut hit men nu blåser det och är mörka moln runt ikring.

Åker bort

Har plockat ihop lite grejor och vattnat blommorna och skall nu åka till stan. I morgon åker jag till Stockholm och sedan vidare till Åkerö och Uppsala och tillbaka hem på måndag fm. Det regnar ute! Egentligen bra - det behövs ju - men det är vått att gå ut. Bloggar måndag kväll.

Duggregn

Var lite kulet och duggregn på fm men sedan kom solen fram och det blev riktigt fint så jag kunde sitta på bryggan och ha bryggkaffe och bada. Har suttit ute och ätit kvällsmat men nu har solen gått ned bakom skogen.

Plockat blåbär

Åskan gick en stund och det kom en regnskur som gav 2mm. Sedan blev det sol en stund och jag plockade 1 lit- blåbär. Var just ute och skrämde iväg en hjort som betade uppe i trädgården vid flädern!

Fin söndag

I söndags var vi i Uttervik hos Mie och Torbjörn som hade trädplantering för sina 2 nya barnbarn; Malins Mayevy  och yngsta sonens Harry. Vi var 29 personer som åt sommarlunch och drack kaffe med tågtårta i jättefint sommarväder. I dag måndag har jag varit i K-holm och fått fotvård. Nu har solen gått ned bakom skogen.

K-holm

Varit till stan,tvättat en maskin och handlat på Spesse. AM bjöd på lunch och kaffe med glass. Skönt komma hit ut sedan och sitta på bryggan och bada. I morgon kommer Inger, Greger och Elin. Ingen blogg förrän söndag kväll.

Växl. molnighet

Fint väder igen men inte så varmt och några moln emellanåt. Klippt gräs och plockat upp ogräs i grusgången.Såg en huggorm som låg på en sten. Har 3 knoppar på mangolian!

RSS 2.0