Sista dagen 2013

Tog en promenad ned till Kuriren med korsordet. Ingen sol i dag men fortfarande milt. Skall se TV i kväll och titta på fyrverkerier från övervåningen. Önskar GOTT NYTT ÅR till alla!

Sol!

Tog en skön fm.promenad i solen och på em gick jag till AM och drack em.kaffe. Gunnar sov hela tiden, verkade dålig??

Lite sol

Lite sol på fm och har varit frost i natt - var vitt på taken på förrådstaken i morse. Inte gjort något särskilt - sett en hel del skidor på TV och har 2 ord kvar på Kurirens korsord, Skall nu se nyheter och en gammal film med Stig Helmer: Hälsoresan. Har kanske sett den förut? Lycka till i Spanien Anders och Gunvor!

Lugn dag

Lugn dag, vattnar blommor och packar upp. Tomt i kylen, tar en promenad bort till Ica Nära och handlar lite. Sedan blev det veckans korsord i Kuriren, saknade korsordskompisarna i Uppsala..........

Hemma igen

Hemma igen efter en fin jul i Uppsala. Tack för den! I Sala var det lite snö men här är det bart som i Uppsala. God fortsättning på julen!

Sol?

Just nu skiner en blek decembersol men på väderkartan är det regn sedan hela veckan! Åker till Uppsala i em och kommer tillbaka hem fredag em. Bloggar då. GOD JUL!

Blåsigt

Det blir tydligen en grön jul i år. Tog en promenad - var faktiskt sol förut i dag -men det blåste mycket och kallt så jag gick på baksidan av åsen där det var lite lugnare.

...Årets längsta dag

 Tar det lugnt på midvinterdagen och plockar lite inomhus - ser inte något lockande att gå ut i duggregnet. Skall titta på Kurirens korsord.

Frukkaka

Nu står fruktkakan i ugnen, hoppas den blir bra. I morgon är det vintersolståndet!

Lunch hos AM

Lunch hos AM och hjälpte henne sedan på banken, på Netto och att hämta grejor på Kungsgatan. Regnigt och mörkt ute. Efter kaffe på Igelkotten nu hemma i lugn och ro.

Julköttbullar

I dag har jag gjort köttbullar till jul. Solen sken en stund i decembermörkret men jag hann inte ut förrän 15.30 och då försvann den ned bakom skogen. Det var i alla fall skönt med en liten promenad..................

Stensborg

Varit ute och önskat God Jul och Gott Nytt År till Stensborg. Vildsvinen hade varit framme vid flaggstången IGEN och bökat upp där Inger och Greger fyllde tillbaka så fint i höstas. Eländiga kreatur!!!

På stan

Varit ärenden på stan, mycket folk överallt. Mörkt redan kl. 15.00. men snart vänder det!

Promenad

Det regnade hela fm och när det höll uppe fram på em passade jag på och tog en promenad och lämnade in korsordet och tittade på alla lysen på stan. Det var skönt med lite luft och var fint på stan!

Julkort

I morse var det snö på marken igen (den var borta i går). Men sedan har det regnat i em så nu är det i stort sett bart igen! Har skrivit julkort.

Lugn Luciadag

En lugn Luciadag med sol, milt väder. Tänker tillbaka på tidiga Luciamornar i Oxelösund när vi var ute och Lussade före skolan!

Lutfisk

Bjöd AM på lutfisk och hjälpte sedan henne att handla på Lidl. Fortarande milt. nu är det bart igen!

Oj nu är nästan all snö borta och det är vatten i stället! Då har jag ju skottat alldeles i onödan!

Luciafest

Nu har jag varit på Luciafest i kväll och på fm på engelska (som vi nu har jullov från). Vann en krona med 5 hemstöpta ljus på Aktiva kvinnor och nu skall jag gå på Nobelbankett!!

..Snöat igen

Har rätt mycket snö nu, fick skotta i morse också. Men det skall visst bli milt igen------I morgon kväll skall vi på Luciafest på Aktiva kvinnor. Det är skolans musikklasser som har Luciatåg och sedan äter vi gröt med skinksmörgås. Det brukar vara fint. I går var det 116 år sedan min mormor födde sitt 11:te barn, min mamma Hedvig. Vi tände ljus på graven.

Trevlig helg

Hj och K från Oxelösund har varit här över helgen. Ringde nyss och talade om att de var hemma, hade varit snömodd och dimma på vägen men alla hade kört försiktigt så det hade gått bra.

Mycket snö

Har snöat en hel del i natt - skall ut och skotta gången nu! Hjalle och Kerstin är på väg hit - vi skall till St. Djulö på marknad. Ingen blogg i kväll. Det börjar bli blå himmel nu och solen är på väg upp! Fin vinterdag!

Snöat

I dag har det blåst och snöat några cm. Jag har skottat gången för första gången i vinter. Glömde tala om att det var is på sjön vid Stensborg i går - glansis - men jag provade den inte!!!

Stensborg

I dag åkte jag ut till Stensborg och "kollade läget" eftersom väderlekstjänsten hotar med blåst och snö. Vattnade blommorna. hade inte varit flera vildsvin framme - det räcker ju med vad de hade gjort sist. Åkte sedan och handlade.

Chokladsnitt

Plockar fram juldukar och tomtar och har bakat chokladsnitt.

Kaffe på stan

På fm engelska hos Marianne med fm-kaffe och på em hos AM i hennes nya lägenhet på Igelkotten. Den är fin på 5:te våningen med utsikt över Stadsparken och en del av centrala stan. Hon är jätteglad
-har bott på Kungsgatan i 54 år!

Saffransbröd

Blev avundssjuk på era fina saffransbullar i Uppsala så i dag har jag också bakat. Ni var så gulliga på kortet! Åt saffransbulle till em.kaffet med utsikt över solnedgången!

Blåsig 1:a advent

Hj och K har blåst hem från Gotland där de varit och jagat FLUGOR!Har varit blåsigt här också i dag det fick vara med promenaden, plockade med julsaker i stället. AM sover 1:a natten på Igelkotten i natt.

RSS 2.0