Inga pensèer

Varit ute i Stensborg och upptäckt att troligen sorkar ätit upp blommorna på mina nyplanterade pensèér! Inte roligt alls..Men det var ganska varmt och sol emellanåt och mindre med vatten. Skall åka ut i morgon och vara kvar över helgen för Hjalle och Kerstin kommer ju dit då så nu blir det ingen blogg förrån söndag kväll.

Hos Frissan

Varit och fått lite kortare hår. Frissan Carinas rosor hade också "gått hem"....Vad roligt att Inger och Elin har det bra!

Växlande väder

Märks att ännu är april - sol och regn om vartannat. På engelskan med goda kakor och mycket skratt. Vi skall läsa ut boken innan vi tar sommarlov så det blir 3 gr till. Har många blommor på lökarna vid ingångsdörren men rosorna på insidan verkar heldöda, kanske de inte vaknat ur vintersömnen ännu?

Bullar

Har varit på vårterminens avslutning av Qi-Gong och sedan har jag bakat bullar!!! Det är 18.1 gr ute, inte illa.Hppas det fortsätter.... Roligt att få kommentar från Greger - du har väl lugnt och skönt nu utan fruntimmer?

Stensborg

Skönt att ha varit i Stensborg 2 dagar, hinne lite mera då. Fast vädret blev ju inte som utlovat, var sol halva lördagen och mulet på söndagen. I och för sig går det ju lättare att kratta när det inte är så varmt....Tyvärr verkar det som om mänga rosor inte överlevt den hårda vintern. 1 - 2 maj kommer Hjalle och Kerstin upp sedan skall de åka till
Gotland och vårstäda där.

Stensborg

Åkte ut till Stensborg och planterade penseer och tvättade fönster. Sol en stund på fm men sedan molningt och ett par regnskurar. Skall bli fint lördag och söndag så jag åker nog ut i mogon bitti och ligger över och är kvar till söndag kväll. Det blir ingen blogg i mogon då, tar ej med datorn ännu när jag måste bära alla grejor fram. Men ring gärna i morgon kväll och tala om hur det såg ut i Åkerö!

Utmanat ödet

Jag ställde in snöskoveln häromdagen men det var nog att utmana ödet för i dag var det alldeles vitt här, nästan 1 dm snö igen! Det mesta har smält nu men på gräsmattorna är det ännu vitt och mina stackars penseer och lökväxter ser tilltuffsade ut! Väntar på bättre väder nu - har så mycket att göra i Stensborg......

Aprilväder

I dag har det varit riktigt aprilväder hela dagen, regn eller snöblandat regn hela dagen. Snön smälte dock ganska fort. AM var har och åt fläskkotletter med ugnsbakade grönsaker. Det blev gott.

Växlande molnighet

Varit på engelska på fm och gjort ärenden på stan på em. Lite kyligare och blåsigt, fanna ingen chans att sitta i solen och ha fet skönt.

Lite mindre vatten

Nu är sjön helt tom på is och snön på tomten helt borta  men i skogen längs vägen till Strångsjö fanns det en hel del snö kvar. Lite mindre med vatten på vår väg och på planen. Växlande molnighet och det gick lättare att jobba när inte

solen lockade hela tiden. Tibasten var nästan utslagen, gräset bitvis grönt och lupinerna uppe. Hu då!
Söderköping är väl fint ,de tar nog bort vattnet och städar kanalen knför båtsäsongen.

Vitsippor





Tog en promenad på gatan som heter Banvallen och där fanna fullt med utslagna vitsippor! Så nu står det ett glas med vitsippor på mitt köksbord!

Flygkaos

Bra att ni hör av er eftersom hela familjen ju är mer eller mindre flygande. Var rädd att Anna skulle ha blivit kvar någonstans. Sarajevo är väl också stängt nu. Hoppas askan ger med sig annars går det väl inte att komma till Turkiet?
Om en vecka skall Inger och Elin också ut och flyga men då kan vi väl hoppas att det går plan?
Har varit ute och varit taxi ät AM i dag. sedan suttit i solen på balkongen i solen och i kväll bl.a. sett engelska trädgårdar på TV. Nu skall jag fortsätta läsa: I skuggan av Tingsten.

Biltvätt

Varit och tvättat bilen. den såg  förfärlig ut - Strångsjövägen - men nu skall det ju bli regn så det var kanske ogjort? Vem vet?  Har också varit hos Eva på banken och fått hjälp med deklarationen, ätit luch hos AM och varit på återvinningsstationen. Verksam dag.... Lite oroligt med askan och flyget - det är ju så många i familjen som skall ut  och flyga.......

Sjön öppen

I morse när jag kom till Stensborg var det en liten öppning på sjön men när jag åkte hem var nästan hela sjön öppen! Det var bara is kvar på skuggsidan mot skogen. Jag hade också utslagna blåsippor, scilla och smä påskliljor. Det tar sig med våren!

Planterat

I dag har jag planterat penseer i krukan vid ingången och på kyrkogården. De tål ju lite ev. frost. Satt i solen på balkongen till kl. 18.00. Skönt!

Fin söndag

Har haft en fin söndag i Stensborg. Var ute kl- 10.00 (fm.kaffe) och kom hem kl. 19.00. Sol hela dagen och upp till 15 gr. varmt. Mer vatten på vägen än sist. snön har smält i skogen och fyllt på. Kollade avloppsdiket och där var mycket vatten som rann så det kommer nog att försvinna så småningom. Stövlade mig fram till tvättstugan och där var fullt med vatten. Jobbade med att klippa ner perenner, satt ute och solade emellan och åt mat och drack kaffe ute. SÄDESÄRLAN har kommit - den var framme och hälsade och jag blev så glad! Såg också en stor rovfågel fiskljuse kanske? Många snödroppar blommade. Hur gick det för Gustav med flygningen och tentan?

Regn

Nu har jag bara lite snö kvar vid Johanna, på sidan åt gatan är det helt bart! Mulet och disigt både i dag och i går. Anders och Gunvor har haft fin sol och suttit ute - orättvist falla ödets lotter! Men jag hoppas på morgondagen-------------

Åter varmvatten

Nu har jag fått varmt vatten igen. Det var temperaturgivaren som fastnat - tala om det för Greger. Det var en lång kille i Fr och Vi:s ålder som var lite bekymrad först men kom sen på vad det var. Smart!

Snödrivan borta

I dag hade snödrivan vid mahonian smält så jag kunde ta in julbelysningen som fanns under den! Nu kan man säja att det är vår!!!!

Översvämning!

Har varit till Stensborg i dag. Det var sjö överallt (nästan). Vägen var sjö i kröken gick nästan över stövlarna! Planen var vatten ända upp till där jag brukar ställa bilen, rishögarna syntes inte och nedanför hallonlandet var det också vatten! Jag har aldrig sett så mycket vatten där förut! Sjön var öppen i kanten och där var ÄNDERNA! Sorkarna hade ätit upp mina nysatta tulpanlökar, det var bara hål där de suttit. Hjortarna eller rådjuren hade ätit på fruktträden! Ja det är ett ELÄNDE att ha hus i skogen - men det var många snödroppar också och skönt i luften! Klippte ned en del perenner. Pelargonskotten såg fina ut en del var det redan blommor i! Betr. gårdagen så såg jag en film på TV om björnar när jag kom hem, det var därför jag bloggade så sent! Titta på en kommentar på min blogg i går, vem år Jon som skall köpa jacka? Gustav? Nu har jag pratat av mej! God natt, sov gott!

Modevisning

I kväll har jag varit på Stora Djulö på modevisning tillsammans med 90 tanter. Det var fina kläder, god landgång och kaffe med kladdkaka.

























RSS 2.0