Engelska

Vi hade engelska hos Marianne och pratade så mycket om allt annat så att vi fick förlänga tiden med en halvtimme för att hinna dricka kaffe!Nu är det - 11.1 grader!

Sol

Det var 11 gr kallt när Birgit och jag gick till Qi-Gong. Men solen sken i alla fall. Nästan alla var där väl påpälsade.Kan ni cykla till jobbet när det är så kallt? 

Kall söndag

Åkte till Spec.tjänst och handlade. Det var inte plogat på gatorna utan snöigt och halt. Blåste och snöade så sedan var det skönt att komma hem och in i värmen och dricka em.kaffe!!!!

Kall dag igen

Var 11,3 gr kallt i morse och sedan blev c:a 7 gr. Tog en promenad, det var inte kallt för det blåste inte. Fortsätter plocka fram julbonader m-m- Nu är det Nu är det - 9.1 grader kallt.

Julbelysningarna framme

Skönt med 1.a advent! Har kopplat in granen på balkongen och ljusstakar och adventsstjärnor. Det blev ljusare inne. Ute är det ganska mycket snö och 8,9 grader kallt! Men här inne är det varmt och skönt fast det är tomt i soffan i kväll...

Fin lägenhet

Det såg ut att vara en fin öägenhet som Maria och Sten? köpt där kommer de säkert att trivas. Hoppas det går bra för dem att sälja radhuset också. Här är snöigt och kallt som vanligt-

Snöig tisdag

Åkte med Inger och Per till Ingeborg på engelska. Såg bilder från hennes resa till Australien 1986 - vi läser ju en bok som handlar om en kvinna som besöker urinnevånarna där. På em kaffe hos AM och Gunnar. Ute blåst och snö, riktigt ruskigt. En bra dag i alla fall!

Snöat igen

I dag har jag skottat gången 3 ggr men det var inte så mycket varje gång. Nu har det inte snöat sedan på em och är nu 0.2 gr varmt. Tur att jag var till Stensborg i lördags! Men enl SMHI skall det bli dåligt hela veckan! Det är vinter!

Lugn söndag

En lugn dag, gjorde ju mycket i går. Löst korsord, läste lite engelska och åkte och veckohandlade.

Gran

Först var jag på tippen med flera säckar trädgårdsavfall som stått i förrådet och väntat länge. På em åkte jag ut till Stensborg och hämtade gran till balkongen (jag brukar sätte upp den till 1:avent). Där hade nyss - ja efter snöfallet i morse - gått ett lodjur från vägen och vidare på källarvägen. Det var stora och tydliga spår. Det is på sjön och mycket vatten över bryggan. Nu får det snöa bäst det vill.......... Det regnar ute nu och är 1 grad varmt.

Blåste kallt

Tog en promenad på em men det blåste kallt så sedan var det skönt att komma in och dricka em.kaffe med Anders innan han åkte hem till Mölndal.

Snöar igen

Tidig vinter enl. väderrappporten snö och kallt 10 dgr framåt! Jag har satt in balkongstolarna!!!!

Farfarsklockan åter

NU slår farfarsklockan igen! Jag har haft den hos urmakarn  för den hade ju stannat och. gick inte att få igång Den var köpt hos hans farfar troligen 1920. Jag har saknat den.

Sol

I dag har det varit sol men bara 1 - 2 gr. plus. Varit hos Florence på engelska. Hon har sålt sitt hus och skall flytta till en lägenhet vid Stadsparken. Hon var glad för det men hade bekymmer med alla grejor hon har!

Regnigt

I dag har det regnat hela dagen och är mörkt. Jag har varit på Qi-gong och Anders är här och jobbar igen.

Oxelösund

Nu har jag varit i oxelösund och fått god mat och en trivsam samvaro. Det gick bra att köra bil och under tiden jag varit borta har nästan all snö försvunnit här i Katrineholm!!! Bra!!

Snön smälter bort

I morgon skall jag åka till Oxelösund och gratulera Hjördis som fyller 73 år. Sedan skall jag ligga över hos Hj och K. Hoppas på bra väder för jag skall åka bil. Ingen blogg förrän söndag kväll. Trevlig helg!

Sköna fötter

I dag har AM och jag varit på fotvård så nu har vi sköna fötter!!!!

Redan vinter?

Var besvärligt i natt. Skottade för 3:dje gången innan jag lade mej på kvällen. Vaknade strax efter kl. 2 av snöplogen på Vingåkersvägen.Först körde den neråt stan och efter en stund tillbaka. Höll på att somna om men då kom en annan traktor och körde upp trottoarerna där fram och tillbaka. Sovit en stund emellan? Läste en stund och höll på att somna igen men då kom dem på Villagatan likadant! Sov en stund igen men då väsnades min mobil i köket, ville bli laddad! Va skönt tänkte jag nu sover jag länge! När jag äntligen somnat ringde telefonen kl. 7. Det var rörentreprenören som ville komma och isolera rören! Då gick jag upp och skottade gången igen: Mätte snödjupet: 28 cm.!!! Men i dag har det töat lite i alla fall! Usch vilken lång harang det blev. Men det var skönt att få berätta. Orkar ni läsa?

Snöoväder

Hade bråttom ut i morse och klippte ner min humle hann lagom tills det började snöa. Sedan har det varit ett rysligt väder: snö och blåst och bara 0.5 gr varmt. Stackars dem som skall cykla hem från jobbet.... Hu då!!

Kallt men sol

Varit ute till Stensborg och vattnat blommorna, bäst att passa på det skall ju bli snö! Åkte och tvättade bilen, den var MYCKET lerig för det var regnigt sist jag var ute.

Samma fina väder

Lika fint väder som i går och en ännu längre promenad!!

Soligt men kallt.

Sol hela dagen, satt i balkongdörren i solen på em. och gick sedan en promenad och kollade även att gravljuset brann.Nu står termometern på  0.00 ! Roligt att få blogg från alla 3 barnen på en gång!

Varmt

Nu har jag varmt och skönt. En montör har varit här och justerat värmeväxlaren och alla element. Skönt-Anders och jag har varit på kyrkogården och tänt ljus på graven. Sedan fortsatte han hem till Mölndal. På tisdag skall de begrava Gunvors pappa Nils.  Måndagen den 15:de kommer Anders hit och jobbar igen.

Lite varmare

Nu har det blivit lite varmare inne men det blir nog varmare när vi får kolla elementen, förhoppningsvis.Har tvättat fönster i gillesstugan. I morgon skall jag köpa ljus och gravbukett till Alla helgons dag-

Bytt värmeväxlare

I dag har rörfirman varit här och bytt värmeväxlare. Varmvattnet blev bättre men det har inte blivit varmare inomhos ännu, hoppas det blir bättre annars får jag väl klaga. Regnigt och blåsigt ute.

Aktiva kvinnor

Engelska hos mej på fm. På kvällen Aktiva kvinnor: en fd skådespelerska som bor i Högsjö spelade Selma Lagerlöv som berättade om sitt liv. Det var bra. Mycket regn när vi åkte hem.

19 år i Katrineholm

I dag äe det 19 år sedan vi flyttade till Katrineholm. Det var ett bra beslut att flytta hit. Men vad fort tiden har gått!Om några dagar är det 2 år sedan vi gravsatte pappa Karl-Erik - jag saknar honom..........

RSS 2.0