Klippte

Klippte buskar mm medan jag väntade att gräset skulle bli lite torrare efter gårdagens regn. Klippte sedan uppe i trädgården och källargången och vid sommarsrugan. så kom solen fram och jackan åkte av och jag beslöt att ta kafferast och vila lite innan jag klippte framför huset och planen. Drack kaffe i solen, svarade i telefon och sedan kom en riktig åskskur och det blev jättevått!!! Går inte att klippa mer i dag......... I morgon skall jag hämta Anders i stan och det blir nog ingen blogg förrän på torsdag kväll.

Lugn dag

Här har också varit en lugn dag. Kallt bara 11 gr. Mulen fm och på em skulle jag ut och klippa gräs och då började det regna. så det blev OKLIPPT. Nu kl 19.oo skiner faktiskt solen och SMHI varnar för frost ända här nere, det vore ju illa illa!

Växlande

I dag har det varit tröja på - tröja av tröja på - tröja av! Kallt i luften, bara 11 gr i morse men solen var varm men så fort det kom moln så blev det tröja på. Gått igenom rosrabatterna, har knoppar och blommor på 13 st. Men det behöver nog bli sol och varmt nu. Behövs också för vindruvor och tomater. Doppat rådjursavskräckningskuddarna (oj vilket långt ord!) i ammoniak och blodmjöl nu när det regnar så ofta försvinner ju lukten.

Lingon

Plockade lingon längs vägen. Blev bara 1 liter! Så dåligt kan jag inte minnas att det någonsin varit förut..... Men jag hittade lite kantareller i alla fall! Ser nu på finnkampen och sedan skall jag se Trådgårdsfredag.

Ganska regnigt

Varit i stan och ätit hos AM. Det har regnat nästan hela dagen.

Regnat

I dag har det regnat 12 mm. Regnade hela tiden när Anna-Lisa och Lars-Erik var här. Det gjorde inte så mycket vi satt i verandan och hade trevligt vid kaffebordet. De är ju båda fyllda 90 år och orkar inte gå runt i trädgården i alla fall. De som var här i går är vår f.d. engelska lärarinna från ABF med man. Inger är ju vanlig medlem av vår engelska cirkel nu så hon var här med nya boken som vi skall börja läsa hos mej den 7 sept. Tills dess måste jag in till stan och städa....Jag har läst din blogg och även kommenterat men det ramlade visst bort. Huset blev väldigt fint och vad roligt det är att alla var där och hjälpte till!

Kaffefrämmande

I dag har jag haft besök av Inger Margareta med make Per (Findhe). Bjöd på hembakade bullar och nygjord äpplekaka. Till i morgon bjöd jag Anna-Lisa och Lars-Erik (Skiren). Bäst att passa på när jag har städat och jag har en bit äpplekaka kvar.

K-holm

Varit i stan och gjort div. saker.t.ex. betalat ut pengar, klippt gräs och rensat.  Fint väder hela dagen, städat på balkongen och suttit där och ätit och druckit kaffe. I går kväll såg jag månen över sjön den var så fin - i morgon är det fullmåne! Jag har väntat på augusti månsken men det har varit mulet. I kväll ser jag den inte. Fint att ni lagt tegel i Åkerö - blev det bra?

Sista "Sommar"

Kunde faktiskt höra sommarens sista "Sommar" i program 1 i radion på solsängen! Det var Niklas Rådström och var rätt bra. Just när det slutade kom det svarta moln men det kom bara några regndroppar när jag klippte gräset färdigt. Det var skönt nu klarar det sig nog en vecka igen. Jag satt även ute och åt lunch och drack kaffe.

Växl. molnighet

Har varit ganska bra väder, varmt och sol emellanåt och några små regnskurar. Klippt en del gräs får fortsätta i morgon om det inte regnar förstårs..........Hoppas ni  har varit i Åkerö och haft fint väder.

Soligt

Rensar. klipper buskar och flyttar plantor tittar på min fina sjöutsikt och ser att gräset bara växer och växer. Klippfärdigt igen?

Regnat

I dag har det regnat hela dagen. Varannaandagsväder? Men det gjorde inte så mycket för jag har varit i stan hela dagen. Bjudit AM på lunch, tvättat 2 maskiner coh varit på fotvård och handlat lite mat. Lämnade massor på miljöstatonen vid Backavallen. Sedan vart det skönt att komma ut till Stensborg igen.

Sommar igen!

Har varit sol och varmt hela dagen så jag har trädgårdsjobbat och ätit och druckit kaffe ute! Vad skönt! Vattenfall har varit här i dag och åstadkommit fällda småträd och grenar under ledningen i sjölandet. Oj det blir mycket att dra fram till brännhögen! Som tur var tog de inte ned något stort träd......

Äskknall

Har regnat lite och så hördes det en åskknall rätt så nära. Men den verkar ha gett sig nu, åskan alltså. Det är bra för jag tycker inte om åska när jag är ensam här. Kryss är en krytsantemum som är som en boll och satt i en stor kruka, släkt med höstaster och de flesta är lilla. Blommar förhoppningsvis länge.

Kryss

Haft besök av släkten och fått en fin KRYSS. Bjöd på mormors fläskfilé och lingonparfait som de tyckte var mycket gott. Vi kunde sitta ute och äta och dricka kaffe. Lite sol och ganska varmt.

Mulet men ganska varmt

Har städat, bakat bullar och förberett mat för i morgon kommer släkten från Nyköping ocg Oxelösund. Skönt att ni mår bra nu.

Varmt

I dag har det varit 27 gr varmt! Har badat 2 ggr, trodde det skulle vara kallt i vattnet men det var VARMT! Njuter!

K-holm

Varit i stan och ätit kälpudding hos AM och hämtat post och handlat mat. Hör och ser nu valprogram från Göteborg med gamla "partirävar". Tur att det inte regnar....... Hoppas sjuklingarna i Uppsala mår bättre nu.

Blåbär

Har varit fint väder i dag. Rensade bort den höga dillen i f.d. växthuset, skall så vintersallad och rädisor. Gick och plockade lite blåbär, finns en del kvar. Men de har inte så mycket smak, det har väl regnat lite för mycket på dem. Nu är det nästan mörkt ute fast klockan är bara 9.00.........Hu då!!

Tyst och lugnt

Har skjutsat Så med söner till tåget, så nu är det tyst vid Stensborg. Det var rolligt att ha så mycket folk här.Hoppas du är piggare nu och orkar behandla din patienter. I kväll var det soligt och varmt hoppas det blir så i fortsättningen. För sommaren kan väl inte vara slut redan?

Soligt

I dag har det varit soligt och fint, mest på em. Anna har kommit, hon var trött i kväll, hade gått upp kl. 3 i morse!
Tråkigt att du inte är riktigt bra Inger, krya på dej! Vi förväntar oss att du är pigg när ni kommer hit. Ni är välkomna!


Inget regn

I dag har vi bara fått några regnstänk. Sunniva har varit här och vi har bl.a. spelat kubb, Alve och jag vann 2 ggr!


Regnat

Har regnat 20 mm i dag. Vi har öst båten den låg nästan på bottnen och vattnet går upp på bryggan vid badstegen igen! Hoppas på soligt väder nu.

Regnskurar

I dag har det varit växlande väder: regn, sol och mulet. Har sprungit in och ut! I morgon kommer Så och pojkarna!

RSS 2.0