Smällare

Ja nu är det snart slut på 2012. Det smäller här utanför och är 4,2 gr varmt så det droppar från taget och är blött på gatorna.A M här och åt lunch och sedan föjde jag henne hem för att se att hon inte halkade och för att få lite luft. Lägger pussel med motiv från London som jag fått i julklapp av Elin. Vakar väl sedan in 2013- Gott Nytt År tillönskas alla!

Halt

Skrev i bloggen som försvann! Försöker igen. Tog en promenad till Spesse och handlade lite. Hade broddar och stavar och ryggsäck för det var halt. Har varit 4 plusgrader i dag. Polisen hade skottat och sandat min gång så den är bar nu - undrar hur länge den blir det?

Hemma igen

Hemma efter en fin jul i Uppsala, Nyköping och Norrtälje. Tack Inger och Svenåke med familjer. Det var så roligt att få träffa er allesammans och nu hoppas jag på ett gott slut på 2012 och en god början 2013 för alla er och också för Anders och Gunvor !                                                                                                                              

Promenad

Fick faktiskt färdigt K.K:s korsord i går kväll så jag gick ned med det i dag. Städat av lite, plockat fram resväskan och beställt taxi till i morgon. GOD JUL Anders och Gunvor ! er andra träffar jag ju snart.......Ingen blogg förrän efter helgen.

Frissan

Varit och klippt mej - måste ju vara fin till jul. Gick med stavar ner på stan så det blev motion också. Blåste lite kallt är - 3.5 gr nu.

Fm kaffe i verandan!

Varit till Stensborg. Gick bra att gå vägen fram för hjortar och rådjur hade gått och spårat som sedan frusit till- Ja någon nytta skall man väl ha av de där fyrfotingarna också - inte bara obehag! Allt var bra, pelargonerna var TÖRSTIGA. Nu klarar det sig ett tag. Skönt då kan vi fira jul i lugn och ro! Just nu luktar det fruktkaka från köket........

På stan

Lunch hos AM och sedan ärenden på stan. Lite snö i luften och 1,2 gr minus. Ganska skönt ute ingen blåst.

Julavslutning

Sista engelskan för i år hos Inger. Hon hade massor av tomtar och gott kaffebröd med gräddtårta!

Julkort

I dag har jag skrivit julkort och postat dem. Mycket snö på gatorna i stan men fortfarande plusgrader.

Julgran

I dag har jag satt i ljusen i balkonggranen - förut har den ju varit insnöad. Den är lite sned för jag törs inte klättra upp och binda fast den, det finns inget att hålla sig i. Men den LYSER! Först gjorde den inte det - jag måste ju ställa om tiduret! Nu är jag så glad!

Snö igen!

I dag har det snöat ganska mycket igen, har varit ute och skottat gången några gånger. Behöver inte mera nu!

Köttbullar

I dag har jag gjort köttbullar till jul ( med nejlikor i!). Liten promenad till tobaksaffären och brevlådan. Solen har varit framme en liten stund och det är 8 gr kallt.Nu skall jag titta på Kurirens korsord som var svårt den här veckan. Köpte kokosbull till em.kaffet. Mums!

Lufisk

AM har varit här och ätit lutfisk och fått lussebullar till kaffet. Var 17,4 gr kallt i morse nu är det l3 br, br br.

Kurs

Varit på kursen om 1900-talet med Aktiva kvinnor. Bjöd på lussekatterna jag bakade i går. Åkte sedan till Spesse och handlade.

Luciafest

Varit på Luciafest på Aktiva kvinnor. En musikklass från klass 9 lussade. Vackert med många fina sånger. Åt sedan risgrynsgröt med skinksmörgåsar och kaffe med mjuk pepparkaka. AM mådde ej bra tyvärr så jag fick åka ensam i snövädret. Har bakat Lussekatter i dag och nu skall jag snart se Veckans brott med Leif G.V.
 
 
Har varit på Aktiva kvinnors Luciafest. Det var en musikklass från 9:an som lussade. Det var så vackert. Sedan åt vi risgrynsgröt med skinksmörgås och drack kaffe med mjuk pepparkaka. Tyvärr orkade inte AM åka med så jag fick åka ensam i snöyran. Nu skall jag snart se Veckans brott med Leif G.V- Persson.
 
 Först ramlade det första bort men sedan kom det i alla fall!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
persson

Bilen

I dag har det varit bil hela dagen. Ringde Solid vägassistan (jag har en försäkring där) Så småningom kom en bärningsbil!!. Han mätte på batteriet men mätaren pajade så en fick ringa efter en bärningsbil till! och då fick de igång bilen. Jag fick order om att inte stanna bilen utan åka direkt till verkstaden. Då var kl. l6-00 och de höll på att stänga men var bussiga och skaffade fram ett nytt batteri och satte i (jag fick dricka kaffe under tiden). Kostade 1600!1 Sen gick det bra men jag får fortfarande inte upp låset på garaget - har gjort slut på en flaska olja plus lite till på en ny. Bilen får stå ute och så får jag väl starta den en stund varje dag. Vad skall jag annars göra?                           Nu skall jag i alla fall gå på Nobellbankett!

Kallt

Har varit lite sol i dag men det blir nog kallt i natt. är - 9,3 gr nu. Har skottat ut till förrådet och på bilen som inte startar. Inger vi hörs på tel. när du kommer hem i morgon kväll.

På stan

Ätit lunch hos AM och vunnit 2 ggr i 500. Gick sedan ärenden på stan, biblan, banken, ICA. Det var så fint med belysning över gatorna och i många träd och så den vita snön, fast lite kallt förstås.

Snöskottning

Blev snöskottning i dag också men lite mindre. Såg faktiskt en liten sol några minuter på em. Var stora snödrivor på balkongen sedan i går.

Snö, snö snö

I dag har jag fått ägna mej åt snöskottning, vi har fått mycket snö. Jag har fått skotta flera gånger för det har blåst så mycket. Nu verkar det ha lugnat sig - det räcker med det som har kommit!

Vinter

Nu är det VINTER här. Har just varit ute och sopat av i gången, har kommit en dryg decimeter på em. På fm engelska med MYCKET GOTT kaffebröd. Omkring - 10 gr kallt.

AM här

AM var här och åt lunch och vann 2 ggr på 500.. Vi skrattade åt att hon glömt ta på sig långbyxor, bara tagit thights! och fårpäls!!!!! Hon fick låna ett par mjukisbyxor av mej när hon skulle gå hem! Sedan gick jag och köpte en blomma till grannfrun Gudrun som klippt gräset framför huset hela sommaren. Hon bjöd på kaffe med saffransbullar som hennes sondotter bakat. Hennes man var i Stockholm på jobb, vi pratade en dryg timme. Trevligt!

Åter hemma

Har kommit hem från en trevlig helg i Mölndal. Där var ingen snö och sol alla tre dagarna. I går var Anders och jag på Ötur bl.a. till Öckerö på julmarknad. Vi åt lunch med havsutsikt och åkte sedan hem och eldade brasa (Gunvor hade två föreställningar). På em i dag ick Gunvor till Operan, Anders flög tilll Kiruna för att jobba och jag åkte tåg till Katrineholm. Tack Gunvor och Anders för en fin helg med god mat

RSS 2.0