Bättre?

Hoppas du är på väg att bli bättre. Jag var hos doktor Johansson! den 19:de, han visste inte vad det var men tog en massa prover som var bra utom blodtryck och puls som var för höga. Han trodde att det var för att jag var nervös och spånd inför läkarbesöket och det var jag ju - jag är inte van att inte må bra. Jag skulle äta Alvedon och sedan kolla blodtrycket varje fredag några gånger. Gjorde det i fredags och då var det mycket bättre - sköterskan trodde det skulle vara nära normalt på fredag. Hoppas det!

Kallt

Tråkigt att du inte blev bra, hoppas det ger sig nu. Mina händer är heller inte alls bra. Får kanske dras med det?
I morse var det - 18 grader och nu är det - 15 grader. Tog dock en 40 min. promenad i dag och det var skönt.

Lutfisk.

Åt lutfisk hos AM, skjutsade henne för provtagning på Kullbergska, åt sedan semlor och spelade 500.
-14.2 grader kallt. Avundas Så med familj, vi bodde i en bungalov vid stranden i Negombo 1977!

Mycket snö

Skottade ut till förrådet och mätte snödjupet på plan yta; Drygt 50 cm.!!!! - 10,2 gr nu - hur skall jag kunna komma fram till Stensborg? Jag har aldrig sett så här mycket snö i Katrineholm nån gång förut.

Snöat igen.

Här har snöat ganska mycket, har skottat min gång 3 ggr. Var på stan till frissan, jobbigt att gå men en del trottarer var plogade men inte alla.

Litteraturcirkeln

I dag började vi litteraturcirkeln för vårterminen. Vi skall läsa Alex Schulmans bok om sin pappa: Skynda att älska och Ragnar Thoursie: Igelkottsfrid. Thoursie är född och uppväxt i Katrineholom.

Fortsatt vinter

Nu har det blivit kallare igen, var - 6 grader i morse och nu i kväll är det - 9,4 ! Hu då! Varit lat i dag - ingen promenad.
Har tvättat och strykigt några juldukar och lagt pussel m.m. Heter det förresten strukigt elller strykigt? Vem vet, Elin kanske eller magistern?

Brasa

I dag har det varit - 3 grader och SOL. Tog en lång promenad och sedan tände jag en brasa och läste gamla dagböckeroch tänkte på er.

På spåret

Nu har jag bl.a. varit i Sala med På spåret och i Oslo med Skavlan. Skall inta sängläge och fortsätta läsa Delblancs böcker om Kanada och Hedeby som jag köpte och läste för c:a 30 år sedan. De är bra. Hoppas du är bättre nu och kan fira Fredriks födelsedag och Viktors namnsdag.

Salta

Köp grovsalt och strö på vid ingången så blir det inte halt.
Har kommit lite snö till i dag och mer skall det visst bli. Tycker det räcker nu. Långpromenad en dryg timma.

Mera snö

Har snöat en del igen, tur att jag var till Stensborg i går. Nästan nollgradigt. Vi skall ha vinterlov från engelskan i 3  veckor en del är sjuka och törs inte ut i vintervädret.

Fotspår

Åkte ut till Stensborg i dag. Blev lite fundersam: det var färska fotspår på vår väg längs sjön. Men det var inga tillbakaspår bara framåt. Långa steg var det men vederbörande hade inte så stora fötter. En tanke slog mej: tänk om det är någon där som håller på och gör inbrott!!!! Tyckte det var lite så där----. Fortsatte framåt och det visade sig att spåren gick ut på bryggan och sedan ut på sjön och vidare till vänster - jägare kanske???? Det var bra inne lagom varmt och blommorna var törstiga. När jag åkte hem till stan började det snöa ganska kraftigt. Var lite moddigt på vägen, men det gick bra. Åkte till Spesse och handlade när jag hade bilen ute

Söndag

Har haft telefon från Svenåke i Norrtälje och Anders i Turkiet.

Mulet

Mulet hela dagen 1,5 grader minus. Promenad nästa 1 timma. Stavarna funkar bra!

Nya stavar

Min ena stav pajade totalt så jag gick och köpte ett par nya (fasta). Så nu skall här gå-s...........

Mildare

Det är fantastiskt ute: träden är vita av frost och lite snö och himlen bakom är svartblå. Jag kan inte minnas att jag sett nåot så fint förut! Det är bara -3 grader. Är det så fint hos er också?

Julen slut

I dag-har jag plockat bort alla julgrejor, ja inte utebelysningarna förstårs - det går ju inte att göra i all snö och kyla.
Nu får julen vara slut - ser fram emot ljusare tider med vårsol...........

Bodknodd

En äldre man från





































En äldre man från Flen berättade på Aktiva kvinnors möte om sitt liv från bodknodd via Arvid Nordkvists delikatessaffär i Stocholm till affärsinnehvare i Flen. Var intressant.


















Lat dag

Mycket skidor på TV och under tiden pusslade jag. Såg en Tv-film om skådespelatrn Karl-Ivar Nilsson som spelade Willy Strid i Hem till byn. Den var bra.

Promenad

Plockade fram täckbyxorna - som jag inte använt på länge, det har ju inte varit sä kalla vintrar - tog på tjocka tumvantar och tog en ganska lång promenad i solen. Det var inte kallt (ingen blåst) var riktigt skönt fast det var - 14 gr. Nu är det 18,8 och i morse var det -23 !!!!!

Fortfarande kallt

Pusslat och sett På spåret. - 19.4 grader kallt.

Blåste kallt

Tog på mej en massa kläder och tänkte ta en promenad, men det blåste lite och var - 10 grader så det blev bara till postlådan vid tobaksaffären, man blev ju stel i ansiktet! Gick hem och ringde till Ging i stället. Hon hälsade.

Se kommentar

Texten ramlade bort först, så det ser kanske konstigt ut!

Kallt!

Brurr, burr

19,7 gr kallt * tur att man inte behöver gå ut!!!!!

Snövallar

I dag var det bara - 2 - 3 kallt mitt på dagen så jag passade på att ta en promenad ner till Speceritjänst och handlade lite. Det var besvärligt att gå över gatorna det är ju upplogat så stora snövallar!

Lat dag

Pysslat inomhus, skönt vara inne när det är kallt ute........

Lat dag

Pysslat inomhus, skönt vara inne när det är kallt ute........

Lugn dag

Fortfarande vinterväder - 10 grader i morse. Skjutsat AM på stan för div. handling sedan hemma och pusslat. får inte riktigt ihop kanterna.

2010

Nya året började med att det snöat lite och var c;a -8 gr. Varit hos AM och GU och ätit mat, druckit kaffe och spelat kort. Sorterde upp bitarna till mitt nya pussel. Det är på 1000 bitar och har en väderkvarn, en damm, ett hus och skog och blå himmel så det räcker nog länge.
God fortsättning på nya året!

RSS 2.0