Regnskur

Rensat, rensat och rensat. När jag lyckats få igång gräsklipparen och klippt en stund kom en regnskur så det var bara att ge upp! Det blev 5 mm men det var för vått att fortsätta klippa så jag får hoppas på morgondagen

Bilbesiktning

En datasignai visade något fel på avgasutsläpp som skall åtgärdas men jag behövde inte komma tillbaka och visa upp den. Fåt ta det vid nästa service. Annars var det bra, lite rost på bromsarna bak men det var inte not akut. I morgon får jag fortsätta att rensa ogräs......

Många fiskar

Oj! Skulle ta upp mjärden men orkade inte lyfta den, fick dra den längs bryggan och upp på land. Innehöll 25! stora braxar. 1 sutare, 1 mört och 1 gädda!. Vilket jobb det var att få ur dem!  Det var en massa mycket små abborrar också. Gäddan är i frysen. resten slängde jag tillbaka i sjön, jag tror att de klarade sig. Tvättat bilen inför bilprovningen i morgon. Håll tummarna!

K-holm

Varit i stan planterat pelargoner på balkongen och på kyrkogården rensat m.m. Varit hos AM och ätit lunch de var lite smådåliga bägge två. Kom en regnskur precia när jag kom till Stensborg. Kyligt bara 9 gr. ute. I gär gick jag i shorts och i kväll har jag tänt en brasa!

Fin dag igen

Fm var lite molnig, bra för det gick att rensa i listen - det går inte när det är för soligt, blir för varmt då. Sken upp på em och då blev det lång kafferast på bryggan. Ånderna fick flytta från bryggan men sam hela tiden strax bredvid. Lugnt och skönt!

Myggor

A har åkt hem till Mölndal. Jag gjorde nyss en trädgårdsvandring och blev myggbiten. Svalorna har kommit nu så då är det SOMMAR! ´Första rosen har slagit ut: Ingers vita. Tyvärr har också första lupinen slagit ut - mindre roligt.Vildsvinen? har bökat vid alen nedanför Elins kastanj (som har flera blommor i år än förra äret).

stensborg

Nu är vi ute i Stensborg. Syrerna och fruktträden blommar för fullt och det var 25 gr varmt i skuggan - så vi fick flytta bordet under häggen när vi skulle äta.  härligt!!!!!!

Anders här

Anders är här och fixar lite på K-holms el. Det är varmare ute än inne så vi åt på balkongen i kväll också- Skönt!

Dop

Sett prinsessan Estelles dop i dag. Tänker på våra barns dop och på trädplanteringarna för barnbarnen - vackra minnen. I dag har jag planterat sommarblommor på graven - det har faktiskt varit sommarväder!

Varmt

Varm dag 23,8 gr. i skuggan. Tog det lugnt, trött efter helgens begivenheter. Åkte på stan: bibblan och banken. Köpte kulglass och njöt på torget. Klippte gräset på innerträdgården och rensade litet - otroligt vad ogräset våxt!

Åter i K-holm

Åter i K-holm efter fina dagar i Uppsala och Stensborg. Bryggkaffe i Stensborg med grönska runtikring och mycket fågelsång!

K-holm

Är inne i stan nu - i morgon kl. 15.00 åker jag till Uppsala för att fira Viktors examen. På fredag äker I,Gr och jag till Stensborg via Mie i Uttervik. Roligt - ser fram om förhoppningvis sol i Stensborg för där blommar häggarna och fåglarna (göken också) har konsert! Ingen blogg förrän söndag!

Blåsigt

I dag har det blåst kallt trots att det varit 10gr. Fick gå in 2 gånger efter mera kläder! Har klippt rosor och rensat lite.Hade tur för just när jag gick in kom en regnskur. Hoppas det blir sol i morgon!

Stensborg

Är ute i Stensborg. Här är jättefint: har varit soligt och häggarna börjar blomma, det är många vitsippor, gullvivor, liljekonvaljer, narcisser m.m. Det är ännu ljust ute! Härligt!

Fotvård

Am och jag har varit på fotvård och sedan handlat på ICA  Nära. Det har regnat hela dagen!

Hoger öga opererat

Har varit i E-tuna och op. mitt högra öga så nu hoppas jag att jag snart ser bra ut!

Karlskoga - Loka Brunn

Har haft en fin dag- Fint väder och mycket att se. I Karlskoga drack vi fm kaffe, såg Nobels hus och verkstad.  I Loka åt vi riklig lunch och såg många hus, dels gamla och dels ett alldeles nybyggt SPA. På hemvägen drack vi kaffe med vienerbröd i Örebro. Vi var hemma kl. 19.00-

Fin dag

Fortfarande soligt och fint. I går hörde jag göken! Då är det nästan sommar. Rensaroch rensar och rensar - färstår inte var ifrån allt ogräs och gräs kommer? Är nu i stan inför morgondagens bussresa. Vi skall åka kl. 8.00!!!

Ingvaldstorp

Solen skiner! Åker nu ut till Ingvaldstorps trädgård och tittar efter längre stöd till mangolian och fortsätter sedan till Stensborg. Ligger kvar tills i morgon, åker hem då för på tisdag skall jag på utflykt. Blogg i morgon kväll.

Lite blåsigt

På fm trädgårdsjobb med Samfälligheten och på em. 87-årskaffe hos AM. Blåste lite kallt hela dagen men nu har det lugnat sig och solen lyser fint.

I stan igen

I kväll kom jag hem till Villagatan efter härliga dagar i Stensborg. Vi har suttit på bryggan i solen och var ute hela dagarna. Hj solade "bringan" alldeles röd och jag fick röda kinder och röd näsa så sedan fick jag visa solen ryggen i stället. Kerstin klarade sig uten men. Men vad skönt vi hade! Skulle åkt hem till stan tisdag kväll men det var så skönt där ute så jag stannade tills i kväll. Har rensat och klippt så händerna är trötta nu........ Vi grillade korv i majbrasan!                                                                                

RSS 2.0