Bytt däck

Nu har jag bytt däck på bilen för nu blir det nog ingen mer snö förrän i höst. Handlat på Specce tillsammans med AM. De har satt upp ett stort tält med trädgårdsväxter och där fanns rosgödsel! Planterat på kyrkogården och gjort mat till helgen har jag också. Skall nu snart se Trädgårdsfredag.

Taxi

Varit taxi åt AM och sedan blev det Stensborg igen. Skulle göda rosorna men rosgödning var slutsåld!!!!!!!

På em

På eftermiddagen var jag till Stensborg. Nu var sena påskliljorna och björkarna utslagna. Inte så mycket sol men varmt. Pelargonerna var törstiga. Hj och K kommer upp över helgen. Då skall vi ligga kvar och blir det lämpligt väder (d.v.s. inte blåser för mycket) skall vi försöka elda rishögarna.

Uppsala

Anders har åkt till Mölndal och i morgon åker jag till Uppsala!

Klippt rosor

Har klippt ned rosorna i stan - en del björkar är ju redan utslagna!

Klippt rosor

Har klippt ned rosorna i stan - en del björkar är ju redan utslagna!

Klippt rosor

Har klippt ned rosorna i stan - en del björkar är ju redan utslagna!

Härlig dag

Har haft en fin dag i Stensborg, fick plocka av mej kläder - nästan sommar. Var ute hela dagen och tyckte jag hann  en hel del - men det är mycket som skall göras. Ingen snö och ingen is kvar och vattnet över vägen har försvunnit.

Elin

Elin: Lycka till på Rhodos! Vi ses när du kommer hem! Kramar från mormor!

Soligt

Suttit på balkongen i solen och tagit en promenad till Spec.tjänst.Skönt.

Besök

I dag har jag haft besök av Mie. Det var roligt fick en fin blombukett. Åkte sedan med henne ner till stan där jag hade klipptid hos frissan.

Biljetter

Haft "engelsktanterna" här på fm och på em var jag och köpte biljetter till påsk.

Norrköping

Varit i Norrköping hos Anna-Lisa och Pelle. God mat och trevligt att träffas. Fick åka buss för tågtrafiken mellan K-holm och Norrköping är inställd på grund av tunnelreparation vid Graversfors.

Soligt


AM har varit här och ätit lunch och jag har tagit en promenad fast det blåste lite kallt.

Aprilväder

Varit i Stensborg i hagel, regn , solsken  och mulet med blåst. Perennerna börjar vakna till liv - tid att få bort det gamla. Sjön nästan helt öppen bara is på skuggsidan. Ännu snö vid infarten och vägen år översvämmad. Vet nu var jag skall sätta magnolian. Mår Elin bra nu och ni andra också?

Blåsigt.

Höll på att blåsa bort när jag gick till Anna-lisa och Lars-Erik på Trädgårdsgatan. Hade med mej bullar jag bakade häromdagen och en bukett vårblommor från trädgården: snödroppar, krokus, scilla, vintergäck - som blev mycket uppskattade. De är båda över 90 år men klarar sig helt själva.

Modevisning

I går kväll hade vi modevisning på Aktiva kvinnor. Det var stor uppslutning och många fina kläder. Skulle blogga när jag kom hem men internet ville inte. Nu har jag gjort bulldeg som jag skall baka ut. Bäst passa på när det är mulet ute. Det skall ev. skina upp på em. Ha det så trevligt i Göteborg!

Sol på em.

Åkte ut till Stensborg när solen kom fram på em. Krattade bort löv och tog av gamla perenner under hagtorn för där kommer många påskliljor. Hittade utslagna små påskliljor (planterde av mamma Hedvig om spritt sig). De växte vid  f.d.växthuset. Fanns många snödroppar och krokus lite varstans. Vatten över vägen i kröken vid sjön. Skönt att du håller på att bli bättre Elin - fortsätt med det - jag tänker på dej - har så fina kort i min dator från 85-årsdagen - fina minnen. Tack snälla Elin!

Stensborg

Tråkigt med Elins hals hoppas hon får medicin så hon blir bra. Jag har varit ute i Stensborg och satt om mina pelergoner. Det var stora blomknoppar i skotten jag klippte av och satte. Dem skall man ju knipsa av - men det näns jag ju aldrig..... Mycket snö vid infarten säkert 30 cm men bart uppe i trädgården. Vad mycket jobb jag såg - löv, ublommade perenner och ris överallt - hur skall jag orka?  Krya på dej kram till Elin från mormpr!

Vad?

Vad betyder lömnebildning? Lönebildning ? och vad är det?

RSS 2.0