Nyårsafton

Just nu är det 7,2 gr kallt! Varit soligt i dag. Tog en promenad och var sedan hos AM. Hon ville jag skulle stanna i kväll men jag tyckte det var skönare att vara hemma. Ser ju fyrverkeriet så bra här uppifrån men det verkar inte smälla så mycket i år. Har druckigt glögg och väntar nu på programmet från Skansen. Önskar er alla ETT GOTT NYTT ÅR!!!!!!!

Stensborg

Varit ute i Stensborg och vattnat. Växthuset hade blåst sönder mera och det låg plastskivor lite överallt. Vår björk vid sjön hade klarat sig men vid Sjöboda hade en del av den stora boken blåst ned. Här är så fin aftonrodnad nu med nymåne. Samma utsikt som vi såg från Viktors bostad i tisdags! Det känns bra!

Kaffe och tulpaner

AM och jag har varit hos Solveig Brorson som flyttat till demensboendet Pantern längre ned här på Villagatan med kaffe och tulpaner. Där var väldigt fint men hon verkade sämre - kanske blir det så när man inte klarar att bo hemma längre?

Lunch

Lunch hos AM som fick nyårshälsning från Uppsala. Inger du kommer väl ihåg att ta kort på dina fina julrosor i trädgården? Anders det har varit strömavbrott i Katrineholm i helgen. Alla tidur går fel!

Fruktlaka

Har en fruktkaka i ugnen och i morgon skall jag göra köttbullar. Det börjar dra ihop sig...........

Återbesök på ögon

Varit på återbesök på ögon på Kullbergska. Skall förhoppningsvis ännu bli bättre - det var ju svår starr så de fick ta bort mycket och därför är det ännu svullet så det påverkar synen, Skall på återbesök om 6 veckor.

2 dm snö

Har mätt hur mycket snö vi har - det är 20 cm alltså 2 dm. Det blir nog en vit jul i år!

Snö!

Det har snöat i dag - ganska mycket 1 -  2 dm. Jag har skottat gången och trottoaren 3 ggr. Det är så vackert med snö på alla buskar och träd.

Regn - snö!

I dag har det regnat hela dagen och nu har regnet blivit till snö! Mörkt kl 15.00! Skönt att vara inne och inte behöva gå ut.

På spåret

Har sett På spåret och försöker nu med Kurirens korsord. Men vad ingår i Zechstein? Hittar det ingenstans. Hur är det med förkylningen Inger?

Julkort

I dag har jag skrivit 20 julkort och postat dem! Varit på stan och uträttat några ärenden.

Lunch hos AM

Varit och ätit lunch hos AM och visat henne hur man lägger patiens på datorn så nu får hon nog inte något annat gjort!

Mörk dag

Så solen en stund i morse men sedan försvann den och det blev mulet, dock ganska varmt och ingen frost.

Lugn dag

En lugn dag inomhus men en promenad blev det i alla fall. Hoppas resenärerna är välbehållna hemma igen och att Elin mår bättre och har orkat tenta i dag med lyckat resultat! Tänker på er! Anders ligger väl i soffan........ 

Sjön ligger!

 varit ute i Stensborg, Sjön ligger d.v.s. det är is! En blek sol lyste och det var frost i gräset men i verabdan blommade pelargonerna.

Nobelprisutdelning

Regnigt i dag också - tur att man inte bor i Göteborg! Tittat på nobelprisutdelning rörande att se Tranströmer. I kväll skall jag gå på galamiddagen.

Regnar

I dag är det riktigt mörkt och regnar - har inte varit ljust på hela dagen. Har just pratat med Greger som sitter på sjukhuset hos Elin som blivit sjuk och inte kunnat äka med Inger och Gustav som åkt och hälsat på Viktor. Tråkigt!!!!

Halt

AM har varit här och ätit köttsoppa och ostkaka med  hemgjord hallonsylt. Sedan gick jag till biblan. Det var skönt ute men HALT. Har tidvis varit sol i dag och är nästan fullmåne.

Snöskyffeln fram

Em kaffe hos AM. Tagit bort lite snö på gången för första gången i höst.

Luciafest

AM och jag har varit på Aktiva kvinnors luciafest. Det var många kvinnor där och det var 9;or ur musikklasserna som lussade och de var oxkå många. Sedan åt vi gröt och skinksmörgåsar och kaffe och kaka. Tack Inger för 4 ! kommentarer och Anders för 1! Jag mår rätt bra i dag men ser lite dubbelt och har ej kört bil.

Julmarknad

Hjalle och Kerstin har varit här över helgen och i dag var vi traditionsenligt på julmarknaden på Stora Djulö. Jag köpte rökt sik. Mums, mums.....Vi åt luffisk innan de nyss åkte hem.

Brasa

Ingen blogg i kväll - brasa med ost och vin och Hjalle och Kerstin!

Handlat

Varit och handlat med AM och sedan städat mellanvåningen. Klart och fin solnedgång.

Stensborg

Varit ute i Stensborg och vattnat blommorna. Pelargonera blommar ännu fint i verandan.

RSS 2.0