Ömsom sol ömsom mulet

Vad jag glömde att tala om i går var: LUPINERNA BLOMMAR! På snöbollsbuskarna börjar blommorna bli vita...........Hjälp jag hinner inte med!

Fint väder

I dag har det varit sol hela dagen utom vid lunchtid då jag hade tänkt nyttja solsängen för första gången i år. Sedan blev det sol ända till kvällen och ganska varmt. Har nu planterat tomaterna och gurkorna i hinkar och flitiga lisor i listen här vi gaveln. För säkerhets skull får hinkarna stå inne i natt - de måste ju vänja sig!

I stan

Har varit i stan i dag, brevlådan var knökafull. men från måndag har jag Kuriren hit ut. Lite småkyligt och mulet på fm men lite sol på em och helt klart i kväll. Klippte gräset på insidan - det behövdes verkligen. Kokade faktiskt saft och var och handlade plantor och jord, tomtatplantor och flitiga lisa, så i morgon har jag jobb att plantera. Fick sätta stöd på löjtnantshjärtat, det hade ju regnat så mycket så det låg ner.


Samma väder

Samma väder som i går, regnar nu på i kväll också och har hållit upp dag. Har pratat med bägge mina söner, i Norrtälje regnade det på fm när det var soligt här. Just nu är alla rosrabatter rensade men orensat på många andra ställen. Rosorna - med några undantag - växer och ser ut att trivas i det här vädret. Har så dåligt samvete för att jag glömde betala Greger för delarna till gräsklipparen---------Kan jag skicka pengarna?

Trädgårdsjobb

Solsken på fm, mulet på em börjar regna kl. 18.00 - bra trädgårdsväder. Har satt 3 plantor hösthallon, spännande att se om det blir några hallon.

Datorn i Stensborg

Nu är datorn och jag i Stensborg. Solen går ned långt bort i skogen. Fick återbesök på bilbesiktningen, dimljusen stod fel och bländade. Åkte till bilfirman och de grejade det får åka tillbaka för återbesiktning en annan dag för det blev för sent i dag. Var 25 mm i regnmätaren från i går. Trädpionen  har 2!!!!! knoppar och häggarna har redan blommat över och de vita syrenerna är nästan utslagna. Här är så fint!

Regnat hela dagen

I dag var det skönt att vara i stan, det har regnat hela dagen! I morgon skall jag på bilbesiktning. Håll tummarna!

Solig måndag

En fin dag med sol och lite moln. Jobbat med ogräset i listen och vattnat gången med ogräsättika men den förslog ju inte långt. Är nu i stan och har kört en tvättmskin och vattnat blommorna. Blommorna här utanför hade växt och brevlådan var full med post - mest reklam. I morgon bitti skall jag gå till Gerd med en liljekonvaljbukett, sista engelskan före sommaren! Blev 2 bloggar krånglade och ramlade bort så jag skrev en ny! Dumt!

Solig måndag

I dag har det varit sol med bara några små moln. Jobbat med ogräset i listen och vattnat med ogräsättika men den förslog ju inte långt tyvärr---Nu är jag i stan och har kört en tvättmaskin och vattnat blommorna. IU morgon skall jag gå till Gerd med en bukett liljekonvaljer. sista träffen före sommaren.

Plantor

I dag fick jag äntligen plantorna som jag väntat på så länge. Men en del fanns inte så jag får väl köpa på stan. men de har inte smä plantor så billigt tyvärr. I morgon bitti åker jag till Stensborg och är där ute till torsdag fm. Då skall jag äta lunch hos AM och sedan handla till helgen - får ju främmande då - vad roligt!

Fin lördag

Hade en fin lördag med sol hela dagen och 23 gr. Fick tag i sättpotatis och en ny ASTRID LINDGREN-ros i st.f. den som gick ut sig i fjol. Fanns ingen här i stan men Davidstorp hade 2 ex.! Satte den i dag men det var jobbigt att få upp den gamla. Vilka rötter! I dag har det varit mulet men solen kom när jag kom till stan och nu är det klart

Mulen fredag

Mulet med en regnskur mot kvällen. Lagt gödning på gräset framför ingången, det ser dåligt ut. Försökt få tag på sättpotatis men den var slut. Tånkte sätta i några hinkar i f.d. växthuset. Skall åka till Davidstorps trädgård i morgon på väg ut till Stensborg. De  har lite kvar, jag ringde och kollade. Ingen blogg i morgon kväll - datorn är kvar i stan.

Regnigt

Hoppas det inte regnat på er i Åkerö. Här i Katrineholm har det regnat rikligt, tur att jag är i stan,  i går var det ju fint i Stensborg. Har bjudit AM på gädda - var alldeles  lagom för oss två, smakade bra.

Liten gädda

Det var en liten gädda i mjärden när jag kom ut. Nu är det torrare så jag kan köra fram och bryggan har nästan kommit upp hel ur sjön och snokarna har kommit! Rotskott på alla rosorna men jag har fått klippa bort mycket torrt. 16 gr och sol på fm sedan mulet.

Gödning till rosorna

Nu har vi läst engelska och åtit AM:s morotskaka så nu åker jag till Stensborg och ligger över och åker hem i morgon kväll. Solen skiner men det är lite moln.

Stensborg

Bra att ni är på bättringsvägen Inger och Elin och att Anders är hemma. I morgon kommer Så och hjålper mej med växthuset och förhoppningsvis att elda. Det får ju inte blåsa då men det skall ju bli mulet och regnskurar, hoppas det inte blir dagsregn. Vi skall vara där ute till måndag fm så då har vi ju 2 kvällar på oss. Jag har varit ute i dag och klippt lite och krattat. är inte färdig med det än..... Klarade Gustav tentan ev. tentorna? I morgon skall vi vårstäda i samfälligheten. Nu skall jag gå och se Trädgårdsfredag.

Fotvård

Varit på fotvård - det var skönt. Tog 1 timmes promenad under tiden AM behandlades och sedan äkte vi och handlade mat på ICA Nära. Såg många fina trädgårdar med tulpaner och NYKLIPPT GRÄS!  Oj då det är dags för det!

Uppvaktning

Varit hos Annmarie på 85 årsuppvaktning, hämtat smörgåstårta och hjälpt henne med servering och diskning. Vädret som vanligt ganska soligt men lite kallt i luften. Hoppas Elin är bättre nu och att Inger också mår bra!

Utflykt

Varit på utflykt tillsammans med 42 Aktiva kvinnor i ett vårfagert Sörmland. Björkarna har slagit ut det är vitt av vitsippor överallt, bönderna har börjat vårbruket och släppt ut korna på bete. Det är verkligen vår eller kanske t.o.m. försommar! Härligt!

Skön helg

Vi har haft en fin helg. I går var det mulet och lite kyligt men i dag har det varit sol med bara några enstaka moln, dock lite kyligt i luften. Fått hjälp med att få ut sommarmöbler och Hjalle har bl.a. bytt olja i gräsklipparen. Tyvärr kunde vi inte elda ris för det blåste ganska mycket.En del rosor ser ut att komma men tyvärr inte Honungsrosen och Flammentanz!

RSS 2.0