Stensborg igen

Åker ut tilll Stensborg nu på em för i morgon kommer Hj och Kerstin över helgen. De skall åka till Gotland på lördag så då får dom komma nu i st.f. Kristi Himmelsfärdsdag som jag tänkte förut. Telefonen där ute fungerar inte men jag har felanmält. Bloggar onsdag kväll.

Fin helg

Har just skjutsat Anders till tåget efter en fin helg. Han har sågat och huggit och eldat. Vädret har varit bra, några moln emellanåt men mest sol och mat och kaffe ute. Jag har bl.a. gett mina rosor gödning - så nu hoppas jag att de växer och blir fina i sommar. Sett och hört många fåglar, har blåsippor och påskliljor som blommar.

Anders i soffan

Har haft en fin dag i Stensborg. Snön borta och bara lite is i kanten på sjön. Håller på att klippa av gamla perenner - finns hur många som helst. Anders ligger i min soffa. I morgon. skall han åka till Stockholm och sedan kommer han hit och vi skall vara i Stensborg över helgen. Det skall bli härligt - hoppas vädret blir bra. Många fåglar är på gång nu. Ingen blogg förrän söndag kväll.

Besiktat bilen

Varit och besiktigat bilen utan anmärkning så nu är det bara att köra ett år igen.Skönt! Regnar ute! Inte skönt!

Bytt kedja

Varit på engelska hos Florens och sedan varit och bytt kedja i el-sågen och köpt olja till den.

Tippen

Varit på tippen med flera säckar med ris, skönt bli av med det. Långa bilköer för Vasabron håller på att byggas om så den är avstängd. I dag regnar det lite. Har plsnterat penseér i krukan vid ingången - de ser lite ledsna ut i regnet.

Sädesärlor

Haft en fin dag (men jobbig) i Stensborg. Ännu litet snö kvar vid infarten och vatten över vägen men sjön har gått upp i viken vä om tvättstugan och sädesärlorna och änderna har kommi och blåsipporna har börjat blomma. Men oj vad mycket det finns att göra!

Soligt!

Har städat golven på balkongerna suttit i solen och sedan tagit 1 tim promenad på stan. Nästan för varmt med vinterjackan 10 gr varmt. Skönt!

Klippt mahonian

I dag har jag klippt ned mahonian vid ingången. Den var ranglig och började torka längst ut på kvistarna. Mulet hela dagen.

På stan

Det regnade på fm men på em. sken solen så då gick jag på stan och bl.a. köpte tågbiljetter till pingst. Har vattnat på Mossväck på gräsmattam vid ingången. Får se om det hjäper - mycket mossa nu.

Snön borta!

Ätit lunch hos AM. Gick en sväng därifrån men det blåste hårt. Nu är snön helt borta här - vad skönt, äntligen!Jobbat i trädgården på båda sidorna på em - klippte buskar och krattade. Ännu tjäle i jorden. Ganska mycket lökar som blommar. Har satt frön till solrosor.

Tanter

i dag har mina "engelska tanter" varit här. Mulet i dag med men nu är snart snön borta vid ingången mot gatan så det är hopp om vårligare väder.

Bilfirman

Varit på bilfirman med bilen för justering av bromsarna. När jag kom hem fick jag se vit färg på stötfångaren fram. Fick ringa och sedan komma upp igen och då tog de bort den! Jag hade inte kört mot något och reperatören sa att han inte heller gjort det. Hade den hoppat dit själv?

Tvättat bilen

Varit och tvättat bilen och lagt in sommardäcken i den för i morgon skall den på service inför besiktning nästa vecka. Hoppas det går bra! Mulet hela dagen men varmt. Tog en ganska lång promenad och tog sedan in lyktan från graven.

AM vann

AM har just varit här och ätit köttfärslimpa och vunnit stort på 500! Regnade mycket i går kväll och har varit plussgr i natt. Fortfarande mycket snö kvar och mulet i dag.

Duggregn

I dag är det mulet och från em duggregn. Jag hoppas på mer regn så att snön smälter. Inomhus i dag och bl.a. löser korsord. Hörde av en grannfru att det snöade rikligt i Vänersborg. Kanse gör det så i Mölndal också? Jobbigt med vatten skadan i Åkerö - hoppas det torkar fort.

Mulet

Var fint i morse så jag åkte ut till Stensborg. Där var också fint hela fm men så kom det en massa moln och började blåsa - de hade ju sagt på väderleksrapporten att det skulle bli snö eller regn - så jag åkte hem till stan. Jag har i alla fall sett en trana (på Fäbos åkrar) en nyckelpiga och en fjäril!

Mulet

I dag är det mulet hela dagen och kom en del stora snöflingor i ett par omgångar. Lagar köttfärssås och kokar rotmos på fm. Nu skall jag ta en promenad ner med deklarationen så jag får lite frisk luft.

Engelska

Varit på engelska hos Finhe. Nu s´skall jag äta lunch på balkongen i solen och i kväll skall AM och jag åka på Aktiva kvinnors möte.

Ingen ny snö här

En delvis mulen dag med bara + 3 - 4 gr men ingen ny snö. På framsidan vid ingången är det ännu mycket snö, det tar inget när inte solen kommer åt. Vid Stensborg är det flera decimeter på infartsvägen. Behöver bli regn så det smälter bort!

5 år

I dag är det 5 år sedan pappa Karl-Erik lämnade oss. Ja tiden går fort. AM och jag har varit och handlat mat, jag har lämnat återvinning på Backavallen och varit på biblan. Sol på fm sedan lite moln på em.

Korsord

Varit hos AM och ätit, extra lång promenad hem och sedan har jag med möda löst Kurirens korsord! Hoppas det gick bra för flickorna med högskoleprovet. Lycka till med flygresan i morgon Elin!

Sjölandet igen.

Tog en dag till i sjölandet i Stensborg men nu går det nog inte mera i vår. Det börjar bli vatten och knakar lite! Hann i alla fall på bort lite sly till. Härligt sitta i solen emellanåt!

Städat i inneträdgården

Tagit bort lite torra perenner i inneträdgården - den biten som var bar. Plockat bort påskpyntet och gått en promenad mellan broarna. Strålande sol hela dagen i dag också!

Sjölandet

Varit i Stensborg och tagit bort buskar och vass i sjölandet. Det var "i grevens tid" för det började smälta i sjökanten. Hann väl det viktigaste - den biten som syns mest uppifrån. Var härligt där ute med vintergäck och snödroppar som kommer lite varstans. + 6 gr i skuggan och mycket varmt i solen. Jag kommer nog till Emanuels konfirmation.

Ursäkta

Skrev fel namn på föregående blogg! Det vat ju Inger och Svenåke jag ville tacka för påsken! Förlåt!

Fin påsk

Hemma igen efter en härlig påsk i Uppsala, Norrtälje och Åkerö. Vandrat på isen, druckit kaffe på altanen i solen, ätit god mat, spelat kort m.m. Tack för det Inger och Anders med familjer! Det har varit sol alla dagar även om det varit kallt på nätterna. Hemresan blev en timme längre än tidtabellen. Det var signalfel så vi fick åka buss mellan Eskilstuna och Hälleforsnäs. Var trött ochhungrig då - åt mat på balkongen i solen. Har vintergäck och krokus som blommar!

RSS 2.0