Elin

Grattis på ELIN-dagen! Hoppas du haft fint väder, här har varit sol och riktigt skönt. Kramar från mormor!

Lite regn

I dag har det bara varit 2 regnskurar och faktiskt lite sol. Drack em.kaffe ute i solen! Det räcker med regn nu. Hoppas ni får fint väder på Gotland!

Regnigt

Var 33 mm i mätaren i morse och sedan har det kommit 16 mm i dag. Nästan 50 mm, en riktig rotblöta! Inte illa! Ringde 1/2 12 och väckte en sömnig 18-åring! Har sedan tagit det lugnt inne i dag, hoppas på fint väder nu.

K-holm

Varit i stan hos frissan och innan dess bjudit AM på lunch. Hade bråttom ut sedan för det kom mörka moln men det kom bara lite regn, kanske kommer det i natt för det är igenmulet.

Härlig dag

Haft en jättefin dag med AL och Pelle. Fm-kaffe på bryggan, rökt lax med dillstuvad potatis i skuggan !! promenad till grushögarna i underbart väder och s edan kaffe och tårta i häggens skugga. Skön samvaro hela dagen, tänk att det blev så fint väder.

Inget regn

I dag har det inte regnat var 5 mm från i går i mätaren i morse. Har kunnat vara ute fast det var vått och lite kyligt.Har förberett mat till i morgon för då kommer kusin Anna-Lisa och hennes Pelle och plockar svarta vinbär. I dag skulle Lasse ha fyllt 62 år............
Anders: Hör på Percy Barneviks sommarprogram på webben, det gick i lördags och var BRA!

Regn

Det var 25mm i mätaren i morse! Har duggregnat hela dagen i dag men det har bara blivit 3 mm. Hoppas det kommer mera, det är bara 13 gr varmt så jag har satt på lite värme i verandan. Har pratat med Gotland, de har fått över 100 mm på 2 dagar men nu höll det upp.

Besök

Anders och Gunvor har varit här på ett kort besök, det var roligt att se dem. Vi satt ute och åt lunch och precis när vi ätit färdigt började det regna. Tala om timning! Nu småduggar det men det verkar inte att bli några välbehövliga mm av det. Får se!

Kyligt

I dag har der varit lite kyligt, bara 15 gr i morse. Har varit i stan och handlat och tvättat, betalat räkningar mm. När jag kom ut igen bakade jag bullar.

Nattljus

Har just varit ute och tagit kort på mina fina nattljus. De är ju slutna i dagsljus och slår ut i skymningen och blommar på natten. Tog också kort över sjön. Den var helt stilla och så speglade sig återsken av solen i rött.

Skurat mattor

Har skurat mattor på bryggan och badat och så vattnat förstårs. Skönt ha vatten från sjön! Varmt och fint väder som vanligt. Åt blåbär till kvällamat.

Se kommentar till din blogg

Gårdagens första blogg som tydligen ramlat bort: Jag påminde om att du bör ge mangolian och trädpionen lite vatten så de inte torkar bort! Hoppas du haft en fin MARGARETA-dag!

Blåbär

Har gjort ett inlägg, vet inte om det kom med.Det försvann och jag fick inte upp att gått iväg fast jag tryckte på spara och publicera! Annars Grattis på MARGARETA på tisdag!

Ingen blogg i går

Kunde inte blogga igår var omöjligt komma in på internet, vet inte om det berodde på åskvädret? Trodde det blivit fel på datorn men i dag gick det bra. Kom bara lite åskregn i går kväll och åskan var som tur var långt borta. I dag har det varit lite kallare 18 -20. gr på fm och mulet men sol och ganska varmt på em. Jobbat i trädgården hela dagen. Rolf Månsson kom förbi, han hade varit och plockat blåbär. Mina? Han hade ledsnat på "kora" skull sälja allihop och ha kreaturslöst jordbruk. Han fick kaffe med glass för han kom just som jag skulle börja dricka.

Åter i Stensborg

När jag kom hit ut i går kväll kom en regnskur just som jag plockat ur bilen, den gav 10 mm och friskade upp lite även om det behövs mycket mera------ Men man får vara glad för det lilla.... Växlande molnighet i dag c:a 25 gr. Klippte gräset nere vid sjön för där hade kommit upp mycket vass. Det var jobbigt för det var så många BLINNINGAR och det är inte lätt att slå sådana på ryggen när man klipper gräs...... I morgon måste jag nog åka in till stan och plocka av röda vinbären, de såg mycket mogna ut. Skall visst bli åskregn på em. Vattnet i sjön är minst sagt ljummet!


Tropisk värme

I dag har det varit 33 gr. varmt. Kunde inte vara i skuggan ens, gick in och stängde dörrarna ut, där var det svalare 28 gr. Kl. 20.00 var det ännu 30 gr. kl. 21.00 var det 23 och nu kl. 21.30 är det 22. Det blir en tropisk natt!Har försökt vattna så mycket som möjligt i kväll för i morgon skall jag åka bort på semester!

Fin dag

Återigen en fin dag! Njuter! Håller tummarna för SÅ och Annas budgivning..........Varit hos Caroline af Ugglas som bodde i ett konstigt hus. Skall åka till Åke i Norrtälje på söndag och kommer till Åkerö på måndag kväll eller tisdag.

Lugn dag

En lugn dag med bad och trädgårdsarbete. Har sett från Almedalen i kväll och Hj och K-s svåger Roland Olofsson (Sonjas man) var med och pratade. Nu skall jag äta röda vinbär som jag plockade i stan i går.

Teater

Bjöd AM på gryta med ris, sedan sov hon en stund på min soffa medan jag diskade. Åkte till Stora Malms kyrka som är Sommarkyrka. Där var utställning av handarbeten, vävda saker och träslöjd, i Ericsbergskoret konstutställning med tavlor av lokala konstnärer.Dessutom kaffeservering med hembakat bröd till valfritt pris och teaterföreställning "Delar av ett bondbröllop". Där var väldigt mycket folk - många bekanta. Det var trevligt i det vackra vädret!

Regnat

Imorse regnade det 1,5 mm! I dag har det inte varit så varmt så man kunde vattna på dagen (mest mulet) och jobba ute i trädgården hela dagen. Det behövdes............både vattning och trädgårdsarbete.........

Vattnar

Torrt och varmt allt slokar men vattnet i sjön är varmt och skönt och det är för varmt för snokarna på bryggan. Tittade efter Anders i Tv-programmen från Almedalen men såg honom inte..... Såg däremot ett fint hos i Norrtälje...

Oxelösund

Varit trevligt i Oxelösund och att träffa släkten. I dag fikade vi i Gamla Oxelösund på Bydegården men det blåste kallt från sjön så jag frös! Här var 27 gr när jag kon hem kl 19.00 så allting slokade, har nog varit enl. prognosen 30 gr. Skall nu ut och sätta på vattningar!

Riktigt varmt

I dag har det verkligen varit varmt; 29 gr. i skuggan 18.45! Varit ganska lat, går ju inte att göra något i solen, badade och låg på solsängen och hörde Sommar. Skall åka till Oxelösund över helgen.

Lupinerna borta

Nu har jag plockat bort alla fula utblommade lupiner. Det känns bra men det var jobbigt! Har badat 2 ggr i dag.

RSS 2.0