Hagel

På em åskade det och då kom det en häftig hagelskur. Det blev vitt på gräsmattorna och blev 8 mm i regnmätaren. Men nu skiner solen igen! Grattis på namnsdagen ELIN! Hoppas du har det bra - nu är det väl bara c:a 3 veckor kvar på sommarlovet, det är ju 1 aug. i morgon. Vad fort sommaren går - nu går solen ner har bakom skogen allt tidigare för varje dag!

Regnar

Här regnar så skönt, fått 11 mm sedan i middags - får gärna hålla på hela natten. Pratade med Anna-Lisa i Norrköping och det regnade där också. Såg just en harpalt skutta förbi på källarvägen.........

3 mm regn

Regnet i går kväll blev bara 3 mm! Skulle komma mer i natt men det räcker visst bara ´till Gotland där de varnar för 60 mm. Orättvist i så fall - vi får väl se hur det blir, jag har i alla fall vattnat ute! Badat och plockat lite blåbär. 

Regn?

Sol och 26 gr på fm sedan mulet och 22 gr. Gick ut och vattnade och då började det regna så jag fick gå in. Hoppas det håller på och kommer mycket för nu är det torrt Men åska vill ja helst inte ha...................

Varm lördag

I dag har det varit varmt: 26 gr ett tag mulet tidvis men också sol emellanåt- Nu skiner solen. Har plockat lite hallon i skogskanten men det har växt upp många småbjörkar där. Har också badat förstårs och löst korsord!

Åska

Åskade på morgonen och jag väntade på en välbehövlig åskskur men det blev inte en droppe! Åkte till stan och gjorde utbetalningar och några ärenden. Badade på kvällen när jag kom ut igen. Skönt! I dag skulle Lasse fyllt 65 år. Det är många år sedan han tyvärr lämnade oss nu....................

Anna-Lisa och Pelle

I dag har Anna-Lisa och Pelle varit här och plockat svarta vinbär. Drack fm kaffe på bryggan men det var för varmt så sedan fick vi gå upp i skuggan.  Plockade av vinbären och efter maten tog vi en promenad. Blev mulet sedan men var fortfarande varmt i luften.

Tvättat

Varit i stan och tvättat ett par maskiner och varit och handlat tillsammans med AM. Tittade efter fjällskivlingar på vägen hem men det fanns inga. Det är nog för torrt nu de kommer nog när det blir regn.

Blåbär

Plockat en kruka blåbär, badat och njutit av sol och blå himmel utan moln på min fina brygga. 2 kvällar har det varit en stor fullmåne över sjön.

Skön söndag

Underbart sommarväder. Badade vid em.kaffet och klippte sedan gräs och blev så svettig och blinningsbiten att det blev bad igen. Är riktigt varmt i vattnet nu!

Torrt

fina vädret består - nu börjar gräsmattorna bli bruna - men det är skönt med sommarväder. Klippt av de längsta rankorna på vinrankan vid snickarstugan, badat och njutit av solen på bryggan.

AM åt lasagne

Varit i stan och bjudit AM på lasagne och blåbär som blev över när släkten var här. Spelade 500 en stund och tog sedan ett tag i min försummade trädgård därinne - mitt dåliga samvete! Grattis Margaretorna i morgon. Tårtan tar vi väl när ni kommer hit 3 aug.!!!!

24 gr

Fin fm lite moln mot kvällen men varmt. Trädgårdsarbete,sommarprogrammet på solsängen och bad som vanligt.

Släkten här

 Hjalle, Kerstin, Ginger och Hjördis har varit här i strålande väder. Fick sitta i skuggan när vi åt och drack kaffe. För varmt att sitta på bryggan - gick bara att sitta en liten stund. Mattias katt följde med oss hem när vi hämtade tidningen och var med oss hela tiden.

Handlat

Varit och handlat i K-holm och sedan hem till Stensborg, badade, städade och gjorde lasagne. Oj nu var jag ute och skrämde iväg en hjort som inte ville flytta på sig. Stannade i skogsbrynet och bölade som en ko men masade sig sedan iväg men lät hela tiden. Det var nästan otäckt - jag blev lite rädd. Det var likadant i går kväll men då var de två.....................

Blåbär

Plockat i dryg liter blåbär. Finns inte så mycket och de är ganska små och sitter fast lite hårt. Men de smakar gott!

Tvättat fönster

Mulen dag men lite sol så det blev lunch ute i . alla fall. Tog ett tag på fönstren. Inger m familj: det är roligt om ni kommet hit 3 aug! Ha det bra nere vid Adratiska havet och Så med familj - ha det bra vid Bottenviken! Jag har det bra vid Fäbodasjön!

Plockat röda vinbär

Varit inne i stan och plockat av röda vinbären. Det var varmt men vinbären var stora och fina, Ute  i Stensborg nu och ser danfotboll mellan Sverige - Finland, Sverige leder med 3- 0 vid halvtid.

Soligt

Ytterligare en fin dag. Löst korsord men också klippt av en del utblommat och klippt gräs. Nu går solen ned bakom skogen och sjön ligger som en spegel. Högsommar!

Sommaren åter

Nu är sommaren tillbaka och det är skönt. Rensat rosenrabatterna och konstaterat att rådjuren ätit upp en del rosknoppar. Som vanligt!

Regnat

 I morse kl- 6.00 åskade det och sedan kom ett kraftigt regn som höll på till middagstid. Kom c:a 30 mm, Jättebra! Jag fick vara inne och städa i skåp och koka köttfärssås. Sedan blev det mulet och i kväll ha det faktiskt varit sol! Inte illa och i morgon skall det bli sol igen!

Regnat

 I morse kl- 6.00 åskade det och sedan kom ett kraftigt regn som höll på till middagstid. Kom c:a 30 mm, Jättebra! Jag fick vara inne och städa i skåp och koka köttfärssås. Sedan blev det mulet och i kväll ha det faktiskt varit sol! Inte illa och i morgon skall det bli sol igen!

Sommardag igen

Det vanliga programmet för en fin sommardag: Frukost och lunch ute, kaffe på bryggan, SOMMARPROGRAMMET i radio på solsängen rensning och vandring på tomten, bad vid em-kaffet. Imorgon skall det bli regn så då blir det nog annorlunda...............Behövs - det är torrt nu !!!!!!!

K-holm

Varit in till stan. Ätit lunch hos AM, varit och klippt mej, handlat och vattnat blommorna som vanligt. De röda vinbären är övermogna i stan, måste in och plocka. Här ute är de ännu gröna!

Högsommar

I dag har det varit härligt väder:25 gr och inte ett enda moln! Har suttit på bryggan, badat och jobbat i trädgården,när det blev lite svalare plockade jag av de sista lupinfröstänglarna för i år borta vid gamla källan. Där var svårt att gå - hjortarna och vildsvinen har ju ställt till det med stora gropar- har kommit upp nässlor och annat ogräs där..

Fina dagar

Haft främmande hela veckan, det var trevligt. Spelat kort på kvällarna och i torsdags kväll satt I, Gr och jag länge på bryggan. I fredags gjorde vi östgötatur. Var till Anderstorp där mormor Hedvig är född och till Fyrtorp i Gryt där min moster Ester bott. Åt god fisklunch på Fyrudden med havsutsikt och em.kaffe i en park i Söderköping. Det var en underbar dag. Har också fått grus på vägen med hjälp av Så, Emanuel, Linus och Greger. Tack allesammans! Känns tomt och ensamt nu när ni alla åkt hem!

SÅ på väg

SÅ ringde från Flen så nu skall jag sätta fram lite mat åt dem. Bloggar inte i morgon men välkomna Inger och Greger på torsdag. Ring på vägen så jag vet när ni är här.

Handlat

Varit i stan och handlat mat - får ju främmande i veckan. Soligt c;a 20 gr mulet nu på kvällen. Har ätit första kantarellerna för i år. De var inte så stora men jättegoda. Blåbären börjar också komma och vinbären i stan lyste röda. Vad fort det går - hinner inte med...............

RSS 2.0