Klippt gräs

Varit i Stensborg och klippt gräs - nu får det vara färdigklippt för i år! Fint väder har suttit ute och ätit lunch och druckit kaffe både på fm och em. Hjortar och rådjur har ätit upp det mesta där ute, finns inte en blomma att plocka hem. Hjortarna har också gett sig på nästan alla buskar: jasminer, syrener, höstsyren, äppleträd. paradisbuskar m. fl, m fl.!!Alla fina höstastrar och rudbeckior är bara tomma skaft! Hu då!!!!!

Anders åkt

Anders har åkt hem men. kommer tillbaka efter Turkietvistelsen. Det var trevligt att ha sällskap ett tag. Har rensat slånbär som jag plockade på Gotland som jag skall koka saft på. Har också plockat äpplen som jag har på balkongen.

Fint väder

I dag har det varit soligt och fint men blåst kallt. Men på min balkong var det skönt Jag kan nog komma till Uppsala den 16 okt. Vi hörs vidare.

Måndag

Ja så var det måndag igen med Qi-gong och det blåser lite kallt ute -  är väl höst. Vilket släktkalas, lustigt att så mångs fyller så nära varandra.  Var ute i Stensborg  - ändå mera var uppätet! Skulle hämta några blommor att ge bort i morgon men det blev dåligt. Men jag hade färdiga rädisor som jag sådde för ett tag sedan------ Anders ligger på soffan och är trött, har jobbat från kl. 7.00 till 19.00.

Hemma igen

Nu är jag hemma från Gotland tillsammans med Anders som skall jobba här i Katrineholm några dagar. Fin överresa
med mycket folk på båten och lång bilkö från Nynäs till vår avtagsväg till Södertälje - de håller på och bygger om vägen. Fint väder på Gotland i går var det 19,5 gr och sol! Då var vi i Klinte på marknad och sedan satt vi på en bänk vid havet och solade oss. Härligt1

Måndag

Skrev ingen blogg i går, det var ju så spännade om valet på TV. I dag har jag varit på qi-gong. Har nu ställt in bilen i garaget - det var länge sedan den var där. Nu skall jag packa för i morgon bitti åker jag till Gotland. Lycka till på Malta- där kan man väl ännu bada? Blir ingen blogg förrän på söndag kväll-

Regnigt

Det regnade från i morse och till kl. 15.00- tur att jag åkte till Stensborg i går! Det var skönt att vara i stan,  plockade i ordning det jag hade haft med mej från Stensborg och åkte och handlade mat. Skall nu se Här är ditt liv.

Stensborg

Har varit ute och stängt av kyl och frys och klippt gräset. Det har varit många "odjur!" framme och ätit upp det mesta! Det är för bedrövligt:min fina syrenhortensia helt demolerad, jasminer, forsyta, rosor, höstastrar, rudbeckior solbrud, flox, astrar  mm mm Alt är borta, gick inte att plocka med sej någon bukett hem. Det är rådjur och kanske mest hjortarna som är marodörerna. Lökarna har sorkarna tagit och äpplena - de få som fanna - äter koltrastarna upp.Jag är deppad! Är hemma i stan nu.

Hos doktorn

Varit och kollat "trycket" det var 140 - 90. Skönt!  Hjärta och lungor var också bra. Skulle komma igen om ett år, om inget särskilt hände. Det känns bra!

Regnskurar

Kraftiga regnskurar med sol emellan. Var nere på stan och klippte håret och på hemvägen gick jag till biblan och lånade böcker och röstade-

Blåsigt

Varit på norr hos Ingeborg på engelska. Det blåste kallt ute så sedan var jag inne och var rätt lat.

Hämtat mat

Åkte ut och hämtade en del frysvaror, regnade när jag åkte ut men när jag kom tillbaka till stan kunde jag sitta på balkongen och dricka kaffe i solen!  Kollade svampstället vid Snacktorp: inga fjällskivlingar och kantarellerna som inte var färdiga förut hade någon annan hämtat! Men jag hade några vid Hälsans stig i Stensborg så det blev i alla fall kantareller till kvällsmat.............

Fin helg

Haft en fin helg: 75-årsfest för Rigmor hos Dessan och Arne i deras fina hus i Jakobsberg med 3-råttersmiddag och kaffe och tårta, övernattning  hos Hj och K i Oxelösund 2 nätter. I dag lång promenad i Ox-d och sedan god mat hos Hjördis. Alla i släkten hälsar!i

20 gr

På em var det 20 gr varmt! Skönt! I morgon skall jag åka till Hj och K i Oxelösund och på lördag skall vi åka till Dessan i Jakobsberg och fira Rigmors 75 års-dag. Sedan ligger jag över till söndagen i Ox och åker till K-holm på em. Skall vara i stan nästan hela veckan. Nästa blogg blir på söndag kväll.

Solig em

I morse var det disigt sedan  blev det växlande molnighet och på em 18 gr och soligt. Åkte ut till Stensborg och plockade 11 fjällskivlingar vid Snacktorp (ställverket där Anders skall jobba). Klipppte en del gräs här ute. Hjortarna har varit framme  vid syrenbersån och paradisbusken och ätit - skulle vilja se dem på så nära håll! De är riktiga marodörer!

I stan

Är inne i stan och har börjat plocka in en del blommor det börjar ju tyvärr bli höst. I morgon bitti skall jag göra äpplekaka till mina "engelska" tanter kommer och på kvällen skall AM och jag åka till Aktiva kvinnors första möte för hösten.

Lugn söndag

Sol på fm men sedan mulet på em. Lite varmare - har i alla fall inte varit någon frost ännu som tur är. Jobbat ute hela dagen och hunnit en hel del och nu gick jag in och skall laga kvällsmat. Vadå? Gissa? Rätt - fjällskivling! Sedan skall jag se TV.

Ny jacka

Köpte en varm jacka på Axelssons. Hämtade en färdig fjällskivling och 3 st. till. Det finns 10 st!!!!! nya på gång. En del växer ut från samma jord - ser ut som en bukett -. De kan väl inte bli så stora då? En del växer för sig själva. Vilket svampställe! På fm var det mulet och kallt men på em soligt och ganska varmt.

Lugn dag

Fin sol på fm sedan växlande molnighet, luften är kall. Plockat ihop en del gamla sommarkläder att lägga i klädinsamling. Skall ta en tur till stan i morgon fm, skulle behöva en skön jacka till vintern och Axelssons har 20 % men bara i morgon. Var det Elin som skulle till frissan och gå på utställning? Men fika på jobbet?

Stensborg igen

Sovit i stan som jag inte gjort på 3 månader! Vi hade en fin dag i går kunde sitta ute och äta och dricka kaffe. Anders kom hem med 6 fina fjällskivlingar så vi har haft gott att äta! Sedan släpade han fram det Vattenfall åstadkommit i sjölandet, sågade och högg upp 2 småbjörkar. Han skall komma och jobba i Katrineholm vecka 39 och 43. Det blir bra att få sällskap då.

RSS 2.0