Dimmigt

En mulen dag med dimma och snöfall en stund omkr  1 - 2 gr +. Varit hos AM och ätit lutfisk igen! skjutsat henne till Second hand och ICA Nära. På kvällen har jag sett TV från OS utan svenska framgångar. Anders hemma igen från Turkiet.

Töväder

Idag har det varit plusgrader hela dagen, det börjar rinna vatten på gatorna och man sjunker ned i snömodd på trottoarena. Hj och K åkte hem kl 14.00 och ringde sedan och sa att det gått bra. Det var roligt att ha besök-

Stensborg

I dag har Hj och K varit i Stensborg och gjort väg. Det gick bra men var nog jobbig för Hj att köra snöslungan
den fastade i snön i bland, det var 62 cm. snö. Vad skönt det var att kunna komma dit, blommorna var törstiga. Sedan åkte vi hem och åt mat säg TV eldade brasa och drack glögg! Hälsningar från oss alla tre, hoppas ni ihär nte fryser
här är - o.2 grader och snöar! 

Sol

I dag har det varit sol! Tog en långpromenad på drygt 1 timma och tog kort på snöhögar. Sedan satt jag i solen på övre balkongen en stund - med ytterkläder på förstårs. I morgon kommer Hj och K och vi skall försöka få upp en stig till Stensborg, hoppas att det blir sol då också och att det går bra. Hoppas att ni också har det bra och inte så kallt!

Litteraturcirkeln

Tog stavarna när jag gick till litteraturen det var sol men kallt om fingrarna! - 11 grader nu men . skall bli töväder i slutet av veckan enl SMI. Tror jag inte på! 
 

Kallt

I morse var det  - 23 grader och sol. Blev mulet redan kl. 10.00 men var kallt hela dagen c:a - 12 - 13 grader. Frös när jag gick hem från qi-gongen. Men det var ljust till kl- 1/2 6 fast det var mulet. Inte dåligt! Är det ljust längre i Jämtland?

Kallt och snödrev

Snöat en del men inte så mycket som i går men kallare och lite blåsigt. Ringde Hj och K och tackade för senast. Hj sa att han kanske kunde låna Riksbyggens släp och snöslunga och komma upp och hjälpa mej att göra väg till Stensborg. Det skulle ju vara jättebra! Men vi måste ju avvakta bättre väder först.  Ring när ni kommer fram till Åre. Jag är orolig för att ni skall åka så långt i vintervädret............

Snöat igen!

I morse var  det 19 cm nysnö igen! SMHI varnar för snökaos igen i morron lördag med 2 till 3 dm nysnö. Hur skall det sluta? Jag mätte 81 cm i trädgården i dag. Hoppas det inte blir dåligt väder när ni skall åka till Åre.

Hemma igen

Nu är jag hemma från min utflykt till Oxelösund. Det var skönt att åka buss för vädret och väglaget var inget vidare.
Hälsningar ffån släkten!


Åker till Oxelösund

Har bestämt att åka BUSS till Oxelösund. SMHI har ju pratat om snöfall på torsdag när jag skall åka hem så då är det nog skönt att sitta i bussen i stället för att själv halka omkring i snöyran. Vi skall fira Hjalles 81 årsdag.

OS

Var på Qi-Gong på fm och sedan blev det en lat dag med mest OS. Roligt med GULD till Sverige!

Vårsol?

I dag har det varit härlig sol! Åkte ut till Stensborg men man kan inte komma dit utan skidor. Det är 70 cm lös snö och man sjunker ned över knäna vid varje steg. Gick 90 steg från soptunnorna (fick vila flera gånger) och kom bara en liten bit in på vår tomt så jag tvingades vända! Skall åka och gratulera Hjalle onsdag - torsdag och då skall jag be att få låna ett par skidor av dem - mina är ju i tvättstugan dumt nog. Det har ju inte varit så här mycket snö på många år.
Åkte till stan och parkerade vid Speceritjänst och gick ner till Värmbolssjön, där var gamla fina villor och sedan kunde man gå genom ett nybyggt område tillbaka. Jag har aldrig gått där förut. Det var så skönt
folk satt och solade och det var mycket folk ute. Köpte sedan semlor på ICA och åkte hem och fikade. Det blev ju bra i alla fall fast jag blev ledsen når jag såg Stensborg i solen men inte kunde komma dit!
Uj det blev en lång blogg i dag! Orkade ni läsa?

Snö i luften

Lite snö i luften och -4 grader kallt. En kort promenad och tände sedan brasa och läste kort men har ännu en pärm kvar. Vad mysigt det var!

Vykort

Hittade 2 fulla pärmar med yvkort som vår familj skickat till farmor och som vi plockade ut på Gotland eftersen farmor var borta. Mycket intressant: kort från Malmahed, seglingar, utflykter, utlandsresor, fjällvandringar, jobb ja allting man kan tänka sej - speglar vår familjs liv under flera årtioenden. Det är pappa Kera som plockat in dem så fint------------Alla har skrivit flitigt!

Härligt vinterväder!

I dag har det varit en härlig sol, såg faktiskt  folk sitta på balkonger och kisa mot solen- med jackor på förstårs. Varit på fotvård tillsammans med AM, god FISKSOPPA hos henne först. Tog promenad i solen när hon behandlades. Hoppas på flera soldagar nu.

Lite snö igen

Det börjar bli en följetong med lite snö varje dag, men som tur är inte så mycket.Varit på stan och tittat på Axelssons rea med prissänkning upp till 70 % på vinterutbudet hittade en billig tröja. De hade fått in massor av vårkläder........


.

Julgranen satt fast!

Försökte ta bort julgranen på balkongen så att jag skulle kunna skotta bort snön men den satt fast! Vattnet i julgransfoten var ju bottenfruset! Har snöat lite till men inte så mycket.

Beställt småplantor

Har varit på Qi-Gong och sedan har jag beställt pluggplantor m.m. i fall att det skall bli vår i år ocksä. Vad tror du?
Vi får väl se man kan ju alltid hoppas.

Takskottning

I dag har "gubbarna" skottat taken på förråden och garagen. Jag har tagit en ganska lång promenad med stavarna.
Var 00 grader en stund men nu börjar det bli på minus igen.

Lite sol

I morse var det - 10 gr kallt och solen gick upp så fint och jag blev så glad - tänkte vilken fin dag det blir i dag....Men fram på fm försvann solen! Dock blev det en fin dag i alla fall, behövde i alla fall inte skotta snö

Lite snö till

Har snöat lite till och från idag, men grannarna är så snabba att skotta åt mej så jag får sno mej om jag skall hiunna före! De är bussiga. Bjudit AM på hemlagad köttsoppa med klimp som blev uppskattat.

Mycket snö igen!

Hår har snöat ett par decimeter igen. Anders var ju här i dag och vi hade bestämt att åka ut till Stensborg men det gick ju inte. Det har snöat och yrt hela dagen och det var varningar att inte ge sig ut om man inte var tvungen. Så vi stannade hemma. Nu är pusslet färdigt alla tusen bitar fanns!

RSS 2.0