Gråkallt

Klippt ner en del av den taggiga björnbärsbusken. Sol en stund men sedan kallt och grått. Varit på studiecirkeln om 1900-talet (Aktiva kvinnor). Passa på och njut av solen i Spanien för här är det mörkt och kallt! Är det så på Gotland också?

Röjde

Tog bort humlen i innerträdgården och de frusna blommorna framför köksfönstret. Rätt kyligt 3 - 4 gr. Gick sedan till AM och åt lunch och drack em.kaffe och spelade 500.

Snö - regn

Snöade lite i går kväll men i dag har det regnat så den är borta igen. Mörkt och blåsigt, löven från träden på kyrkogården blåser in till oss. Hoppas att det inte blir för gropigt op sjön för Anders och att vädret i Spanien blir bra för dem som är där!

Promenad

Promenad ner till Backavallen i solsken men med täckjacka, mössa, vantar och stavar! Sedan kaffe med våfflor och kortspel hos AM. Gunnar är i Vingåker på REHAB.

Soligt

Gick i solskenet och lämnade in K.K:s korsord - motion för kropp och knopp ! Var riktigt skönt när man gick på den sidan av trottoaren där solen sken.........

Kallt

I dag har det varit sol men blåst kallt. På framsidan vid ingången fortrarande lite snö-hagel som kom i går kväll. 2 - 3 gr bara!

Frost

Jag får nog plocka in mina pelergoner och fuchian från balkongen i dag för nu varnar de för frost! Skall skjutsa AM till Igelkotten på bubafton för de som har hemtjäst i kväll (de får ta med sej envän).

Kroppkakor

I dag har jag gjort kroppkakor. AM skulle komma och äta men mådde inte bra så det fick bli en annan dagi stället. Sol en liten stund men sedan mörkt tidigt.

Vägen översvämmad

Tanterna här på fm (engelska). Eftersom solen sken så åkte jag sedan ut till Stensborg. Det har regnat så mycket så vägen var översvämmad. så det går inte att åka fram! Risk att fastna! Tog grästuvor som vildsvinen åstadkommit och kärrade ner och la i ghulspåren som var ganska djupa. När det fryser på bör de väl frysa fast? Eller? Åker ni på fredag? Ring innan!

Biljetter

Bakat bullar på fm och sedan varit på biblan och på tågstatonen och köpt biljetter till jul!

Våfflor

Varit hos AM och druckit em.kaffe med nygräddade våfflor. Smasken! Regn i luften som vanligt och håller redan på att bli mörkt.

Regn hela dagen!

Usch i dag har det regnat hela dagen! Jag har löst färdigt veckans korsord i Kuriren. Gå ner med det får jag göra en annan dag när det håller uppe!

Em.kaffe

Em-kaffe hos Birgit på Linnevägen tillsammans med AM. Skjutsade sedan henne till banken. Har småregnat lite.

Regn som vanligt

Tänkte gå till biblan men när jag tittade ut såg jag folk med paraplyer så det fick vara! Grejar lite inne i stället.....

Vinterdäck

Har varit och bytt däck och sommardäcken ligger i förrådet. I morgon skall jag åka till Oxelösund och gratta Hjördis som fyller 76 år. Ligger sedan över hos Hj och K till fredag. Nästa blogg fredag kväll.

Engelska

Varit hos Florens på engelska och fått gott kaffebröd. Hon bor så fint med utsikt mot Stadsparken.

Regnar

Varit hos AM och ätit kalops. Nu regnar det ute och är nästan mörkt. Har ringt tiill Hjalle. Han känner sig bättre men det är dåligt med orken. Han skall snart konventera hjärtat och sedan kanske han orkar mer. Vi får hoppas det.

Inger

Inger har varit här över helgen, Vi har suttit vid brasan, spelat Alfapet - som hon vann stort. I dag har vi varit ute i Stensborg, vattnat inomhusblommorna och hämtat höstastrar som vi satte en del av på kyrkogården. Det har varit en trevlig helg! Hem åkte vi nya förbifarten.

Ställt i bilen

Varit och handlat och ställde sedan in bilen- I morse var den frostig när den stod ute.

Mulet

I dag har det varit grått och bara 7 gr.Tog en stavpromenad med täckjacka och vantar!

Kåldolmar

Bjudit AM på kåldolmar. Har varit frost i natt, sol en stund mitt på dagen. Nu är det mulet och kyligt med lite regn. Höst!!!

Bytt fjärrvärmemätare

Varit på engelska hos Marianne, regnade när jag gick dit men höll uppe när jag gick hem. En trevlig kille som hette Per kom och bytte fjärrvärmemätare. O-ställde den, jag kollade hans avstämning och jag hade betaltat för 2055 kwh för mycket tills nu! Får kolla att jag vår det tillgodoräknat nästa månad!

Städar

Har vädrat sängkläder. tvättat fönster och balkonger. Tog en promenad till ICA Nära och handlade lite. Har varit soligt men nu är det mulet.

Promenad

Tog en promenad på stan och lämnade Kurirens korsordslösning och gick genom nya Stadsparken. Den var fin. De har stängt av en bit av Djulögatan och lagt ihop den med gamla Stadsparken och den kring Gröna Kulle så det är en stor park mitt i stan. Invigdes i går.

Fint väder

Varit i Stensborg i fint väder: kunde sitta ute och äta och dricka kaffe på bryggan. Är Viktor hemma i Uppsala? Blir det fint SÅ?

Sol på em!

Solig em tvättade fönstren utanpå på altanen, drack em.kaffe där i solen. Tog sedan 3/4 tim. promenad - till nedre järnvägsbron och sedan upp på andra sidan. Nu är jag trött i både händer och fötter så det får bli kvällsmat och sedan TV.

trädgården

Regnade på fm men på em kunde jag vara ute i trädgården en stund. Skall äta majskolvar med smör till kvällsmat - 3 st stora på ICA i går för 10 kr.

Veckohandlat

Varit hos AM och ätit lunch och sedan åkt till ICA och veckohandlat. Mulet och kom en regnskur nyss men mitt på dagen var solen framme en liten stund.

Tanter

"Engelska tanterna" här på fm och i kväll skall AM och jag åka på Aktiva kvinnors möte som skall visa kläder.

Städdag

Städat inomhus. Försökte gå ut en stund men det var inte skönt - förresten så började det regna också! I London är det minsann ännu SOMMAR! Jag som trodde att det för det mesta var dåligt väder där.....

RSS 2.0