Elin

Grattis ELIN på namnsdagen önskar mormor!

Frissan

Varit i stan och klippt håret, klippt gräs och handlat mat tillsammans med AM. Lämnade ett lass tidningar och kartonger på återvinningsstationen på Backavallen. Em.kaffe hos AM och Gunnar.

Badat

I dag har det varit fint väder. Jag har badat!!! och plockat blåbär och rensat som vanligt. Ätit och druckit kaffe ute förstås.

Sov länge

Vaknade strax före kl 9.00! Rensade vinbären jag plockade i går och klippte av en del utblommat och rensade en del. Klippte en del gräs men då började det regna så jag fick avbryta. På fm var det sol och jag tänkte nästan bada men då försvann solen.

Utkast: Jul. 28, 2012

Stensborg igen efter utflykten till Roslagen. Tach Svenåke, inger och Anders med familjer för den fina båtfärden med god mat och gott fika i fint väder! Synd att inte Anders och Gunvor var med! Har plockat blåbär och svarta vinbär i dag. A-L och Pelle har drabbats av en svår virus och kan tyvärr inte komma i morgon. Jag måste plocka av vinbären och frysa dem så länge. Lite sol på fm sedan mulet men ganska varmt.

Blåsigt

I dag är det mulet och blåsigt. Åker till K-holm för att i morgon åka till Åkerö. Tillbaka i Stensborg fredag kväll. Bloggar då.

Maria och Sten

Maria och Sten har varit här på väg till Göta Kanal, Öland och Småland. Det var trevligt, vi kunde äta lunch och dricka kaffe ute fast nu är det lite molnigt och börjar blåsa.

I stan

   varit i stan och ätit lunch hos AM, handlat och kört en tvättmaskin. Fint väder hela dagen.

Plockat blåbär

Plockat blåbär och satt sedan i solen på bryggan. Sjön låg alldeles stilla och blank. Skönt. Grattis Margaretorna nere i Tyskland!

Lugn dag

Lite sol men mest mulet. Klippte gräset vid rosorna och källarvägen, rensade en bit på listen. Renset lade jag på vägen där det blivit djupa bilspår - fuktigt av all nederbörd.

I stan

Varit till K-holm, bjudit AM på lunch, vattnat blommorna, dragit klockan och handlat. Kom en häftig regnskur ute i Stensborg strax innan jag åkte men i stan hade det inte regnat något. Nu är det nästan klart här ute och solen skiner.

Släkten här

I dag har släkten varit här - de åkte nyss. Allt gick bra vi har varit ute hela dagen, ätit ute och slutade med vinbärstårta och kaffe vid köksgaveln. Växlande molnighet men inte så varmt i luften 17,9 gr nu.

In - ut väder

I dag har det varit in - ut väder med lite sol så jag har suttit på bryggan en del. Städat och rensat också. 

Sol - mulet - regn

Det vanliga ostadiga vädret. Hann i alla fall klippa gräset uppe i trädgården på fm - när jag ställde in klipparen kom de första regndropparna. Tur? Har pratat med 3 svägerskor i Oxelösund, de kommer hit på måndag skjutsade av Hj. Får se hur det går...............Hoppas på bra väder!

Hämtat nya glasögonen

Har varit i stan och hämtat mina nya glasögon så nu ser jag riktigt bra ut! Fick svar från Vårdcentralen på de prov som togs när jag var där med foten. Alla prov var normala  och blodtrycket var 140 70 så det var bara att andas ut sa sköterskan. Foten är nästan bra också men jag måste gå sakta och försiktigt.

Regn och sol

Ostadiga väder fortsätter, regn när jag skulle ut och klippa gräs men fram på em sken det upp så det torkade upp. Jag klippte planen ner moy sjön. Hoppas det går att klippa i morgon också - har kvar uppe i trädgården.Nu skiner solen!

Plockat vinbär

Det var 28 mm i regnmätaren i morse men i dag har det varit uppehåll. Varit i K-holm hos AM och ätit mat, spelat 500 och druckit kaffe. Åkte sedan till Villagatan och plockade 11 lit. röda vinbär och klippte gräset. Vattnade blommorna och handlade och åkte sedan ut till Stensborg. Har varit sol på em men nu är det mulet  igen.

Regnigt

Kunde vara ute på fm och var sol med em.kaffe ute men sedan började det regna. Hade tänkt fortsätta klippa gräs men det går ju inte. Hoppas på bättre väder i morgon!

Fint väder

Har varit varmt och skönt hela dagen. Har klippt gräs och rensat. Det gick bra att klippa gräs. Besvärligt att komma in på webben i dag också. Just nu hörs åskan och det är svarta moln över sjön.

Svårt komma ut på nätet

Har försökt länge att komma in på bloggen - 2 timmar har åskat lite - beror det på det? Regnat hela fm men bara dugg så det blev bara 7 mm. Lycka till på Grebbestad!

Lagom väder

Lagom väder för trädgårdsjobb. Lite torrt nu, jag har satt på vattning på rosrabatterna.

Getingar

Sotarn som skulle göra brandsyn möttes av ett stort getingbo med arga innevånare när han satte upp stegen. Kunde inte gå upp så han får komma tillbaka i höst! Har varit hos optikern och provat in nya glasögon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När sotarn reste stegen vid taket möttes han av ett stort getingbo med mycket arga innevånare så han kunde inte komma upp på taket. Brandsyn senare i höst  skulle inte kosta något i dag........ Har varit hos optikern och provat in nya glasögon. Det blir ett par blåa för långsyn och ett par rosa för läsning. Han tyckte det skulle bli för står omställning nu att ha ett par,  Jag hade något fel som skulle rätta till sig nu och han trodde att jag skulle komma att se bra, t.o.m. så att jag kunde ta flygcertifikat! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lupinerna färdiga

Nu har jag olockat av alla utblommande lupiner. Skönt. Årets första kantareller till kvällsmat! Mums.!!!!!

Houngsrosen blommar!

Fint väder hela dagen. Nu har första rosen på honungsrosen slagit ut!

K-holm

Varit i stan tvättat, handlat och druckit em.kaffe hos AM.

Lupiner

Börjat plocka av utblommade lupiner - finns hur många som helst så det räcker nog länge! Annars blommar det mesta fint just nu - rosorna har börjat komma. Kom just på att Så glömde sin vinst - den ligger i kylskåpet så den står sig nog till i augsti. Den som spar han har........

RSS 2.0