Snön borta

I morse var det rätt mycket snö men det mesta har gått bort i dag. Men det blåser kallt.......

Snö

Har ringt och gratulerat 50-åriga Anna som var glad för att hon fått en cykel. Det är sol ute nu men väderleksrapporten hotar med SNÖ!!!! Hu då!!! Typiskt - jag bytte däck i går!

Årsmöte

I går kväll var AM och jag på Hembygdsföreningens årsmöte. Det var trevligt, 2 damer spelade fruar till Grönkvist och Kullberg som byggde upp industrierna här i stan. De konkurrerade om vem som var "finast" i stan.

Regn

Jag har varit i Stensborg och krattat - var ingen sol men c;a 10 gr varmt - men strax före kl 15.00 så började det regna så då åkte jag hem.

Tack

Tack Inger föe presenten, brevet kom i dag. Jag ser fram mot det! nders har jobbat idag och nu gick han till stationen för att åka hem.

Släkten

Släkten har varit här och grattat med en fin blomkorg. Hade dukat fm,kaffe på balkongen och där satt vi i solen och hade det skönt Efter  maten; avokado med kräftskjärtar, mormors fläskfile och hallonparafait tog vi en promenad och sedan drack vi kaffe med tårta. En bra dag!


Jättefint väder

Har snyggat till lite i trädgården här i stan och förberett mat tills i morgon. På söndag kommer Anders och då skall vi åka ut till Stensborg och elda - det får inte bli blåsigt! Vi skall ligga över där. Härligt!     Svenåke sköt om Anna så hon blir bra snart!                                                     

Bakat och städat

Bakat kuvertbröd till påsk och städat - släkten kommer på lördag.

Svanar!

I dag var det ett svanpar i kanten på sjön vid Stensborg. De simmaade i vattnet som var öppet (är bara lite) och sedan gick de på isen. Vad stora de var!!!!!! . De var nog på väg norrut och mellanlandade i Fåbodasjön. Det har hänt några gånger tidigare men är rätt ovanligt. Ett stånd med BLÅSIPPOR var utslaget. Fin dag i solen-

Rejmyre

Har varit på bussutflykt till Rejmyre med Aktiva kvinnor. Fick se glastillverkning med blästring och glasmuseet. Finns också mässingsbruk, bagerier, antikhandel m.m. på området. Fick stor härlig smörgås med lax, räkor och ägg på gästgiveriet. Vädret var bra, mulen förmiddag och solig em. Vi var 37 st mycket tevligt!

Krattat

Varit i Stensborg och krattat men det blåste så mycket så det gick inte så bra. Det kom stora moln också så då åkte jag hem! Här i stan blåser det inte så mycket.........

Lunch

Lunch hos AM. Sett sista skidtävlingarna föe såsongen i Vinterstudion så nu blir det nog vår!    
Svenåke: Vad skulle du göra på Riddarhuset, heter du von Kjellström nu????                                                                           

Lunch

Lunch hos AM. Sett sista skidtävlingarna föe såsongen i Vinterstudion så nu blir det nog vår!    
Svenåke: Vad skulle du göra på Riddarhuset, heter du von Kjellström nu????                                                                           

Påskbiljetter

Har köpt biljetter till påsk och varit hos AM och druckit em.kaffe och vunnit en gång på 500.

Mulet

Tog fram påsksaker och gick  sedan en promenad. På hemvägen tog jag in lyktan från kyrkogården.

Lugn dag

En lugn dag i stan - sol på morgonen och sedan mulet. Tog det lugnt och vilade rygg och händer från trädgårdsarbetet vid Stensborg.

Padda

Såg en padda i vattnet vid bryggan i Stensborg där det börjar bli öppet vatten! Har hon sovit under isen i vinter , eller?Inte så varmt c:a 6 gr men varmt i solen.

St. Paula

Planterat om mina St. Paula. A M här och åt lasagne.

Fjärilar

I dag såg jag flera fjärilar i Stensborg! och det var 14 gr varmt! Skönt i solen men fick plocka av mej koftan för att orka gratta!

Klippt ner perenner

Varit i Stensborg och börjat klippa ner perenner från i fjol men hu vad mycket det är att klippa och kratta. Har många snödroppar också.  Suttit i solen - det var skönt. Ännu tjock is på sjön. Blev det någon ny bil Anders?

Våfflor

Em.kaffe med våfflor hos AM- Gott! På hemvägen plockade jag trollhassel i deras trädgård. DDen är så fin!

Våfflor

Em.kaffe hos AM med väfflor- Smakade bra! Plockade trollhassel i deras trädgård på hemvägen. Den är sä fin!

Tur

Hade tur i dag. När jag hämtade bilen i garage  för att åka till bilverkstaden hade den lagat sig själv.! Lampan på displayen hade slocknat! De sa att det händer så ibland så jag kunde avbeställa tiden och de önskade mej välkommen åter när jag behövde. Vad glad jag blev! Åkte och handlade mat och sedan hem och drack kaffe. Kände mej frusen så jag tände en brasa - det var skönt. Nu skall jag titta på TV.

Bakat bullar.

I dag har jag faktiskt bakat bullar - lämpligt bakväder: mulet och lite kornsnö i luften.

Frissan

Har varit hos Frissan. Blåste kallt då.

Bilen

En figur lyste på displayen att det var motorfel, men bilen gick bra. Ringde verkstaden och fick tid till fredag. Det var datorn som sett någon störning och konstaterat det och meddelandet finns kvar. Fick tid till på fredag då de skall kolla det och ta bort meddelandet och kolla motorn. Jag har varit och tvättat bilen för i kväll skall AM och jag på Aktiva kvinnor.

Vasaloppet

Sett Vasaloppet, promenad till AM vägen förbi Backavallen för em.kaffe och kortspel. Jag vann 2 ggr på 500!

Lugn dag i stan

Tagit det lugnt i dag: sett skidor på Tv, kokat rotmos. suttit i solen, tagit promenad.

Buskar

Varit i Stensborg och klippt buskar igen. Nu går det nog inte längre att gå på isen i sjökanten - det börjar smälta lite. Skönt att jag hunnit så mycket jag gjort i alla fall. Det blåste lite kallt i dag nere vid sjön. Håller på och sätter om pelargonerna också. Anders ta det lugnt nu tills du blir bra!

Mulen fm

Var mulet till middagstid sedan kom solen och nu är det helt klart med vacker solnedgång. Har gått lång promenad.

RSS 2.0