Soligt

Så och pojkarna har åkt hem. Jag tillbringade em med bryggkaffe tillsammans med sädesärlan. Tyst och tomt nu-

Soligt

På em har det varit sol, Emanuel och Linus har badat.

Riktigt fin dag

Sol och varmt, 22 gr. Har oljat utemöblerna bl.a. Adam och Eva. Håller på och uppfostrar snokarna på bryggan har en stav med mej och slänger i dem i sjön med den! Nu ser de lite rädda ut när jag kommer! I morgon kommer Hj och K så nu blir det nog ingen blogg förrän söndag kväll. På måndag kommer Svenåke. Emanuel och Linus. Det blir roligt!

I stan

Varit i K-holm, druckit em.kaffe hos AM, tvättat en maskin och handlat inför helgen.

Sol

Mulen morgon men sedan sol hela dagen. Skönt! En hjort gick och betade nere vid björkskogen när jag hämtade tidningen. Råmade och stack iväg och hördes råma långt bort i skogen mot Skirsnäs. Grattis på 29-årsdagen - tänk vad tiden går..............

Smultron

Har klippt gräs, hittat första smultronen och hittade 2 nya gullregnsträd som jag inte visste fanns - de blommade i skogskanten bakom det gamla stora och det fanns flera små på väg upp!!!!!

Regn och solsken

I morse regnade det mycket - var 23 mm i mätaren. Sedan blev det sol ett tag och så en regnskur igen och det upprepades så det var in - ut ! Lite vatten över vägen - ovanligt i juni månad. Hoppas på bättre väder!

Åskat

I dag har det åskat här. Det blixtrade ocg knallade på en gång så det var nedslag nära. Det var ganska otäckt men nu skuner solen igen. Kom 18 mm i åskskuren och i morse var det 10mm i måtaren så nu har vi fått en rotblöta! Så nu räcker det ett tag

Fin dag i Ox-d

GRATTIS GREGER PÅ FÖDELSEDAGEN!!!!  HOPPAS DU FÅR TÅRTA OCH GOD MAT!!!! Haft em fin dag i Gings fina lägenhet i Frösäng tillsammans med Hjalle och Kersin. Hjördis är i Borås på Petras bröllop och Alvas dop.

Knoppar

Många knoppar i houngsrosen och i en del andra rosor. 2  knoppar i mangolian ! I morgon skall jag åka till Oxelösund och gratulera Ging som fyller 79 år i dag.

Soligt

I dag har det inte regnat alls - tvårtom sol och 20 gr. Äntligen! Njuter!

Frissan

Varit i stan och klippt håret, klippt gräs och bjudit AM på lunch. Ösregnade när jag åkte till Stensborg men där hade bara kommit 2 mm, höll uppe när jag gick in men satte fart och regnade sedan 15 mm till. Oj vad det kommer att växa särskilt ogräset och gräsmattorna!

Ut - in väder

På em i dag har det varit ut - in väder hela tiden. Just nu regnar det och solen skiner samtidigt - enligt gammalt ordsp råk betyder det att det blir regn i morgon med, Den som lever får se..........

Regnskurar

Håller på och sätter plantor och får springa in och ut mellan skurarna. Em -kaffe kunde jag dock dricka ute. Trevligt att ni är allesammans (nästan) i Åkerö. För min del går det bra i slutet av juli. Ser fram mot det!

K-holm

Varit till stan och ätit käldolmar (hemgjorda!) hos AM, kaffe med bakelser och vunnit två gåner i 500. Köpt några plantor till att plantera ut i morgon och handlat lite mat. Fått 15 mm regn i dag. Hoppas sjuklingarna är bättre. Har ringt tillfödelsedagsbarnen i dag 54 och 15 år! Blommar hagtorn i Åkerö?

STÖRNINGAR

Har varit störningar på både datorn och TV men nu gick det bra. Åska i  antågande ???  har som vanligt rensat, rensat och rensat och suttit i solen med mat och kaffe. Fredagskorsordet gick inte bra i dag.


Varmare

I dag har det varit lagom varmt att rensa och sånt, man behövde inte blit frusen och det kom inget regn. Har satt ut en del plantor så nu får det inte bli frost ............

Nationaldag

Firat en fin nationaldag tillsammans med Anders. Lite varmare mest sol men några moln emellanåt. Väldigt fint i kväll med sol och 21 gr !!!. Är just nu på Skansen och firar tillsammans med de kungliga och en massa folk.

Bilder

Jag hade satt i sladden fel i kameran - det var därför jag inte fick in  n. ågra bilder. Hoppas Elin är hemma nuAnders och jag sitter här framför brasan.

Bilder


LITE BÄTTRE VÄDER

I dag hae det regnat lite mindre - ett par regnskurar. Har klippt gräs på planen och rensat kring mangolian. Suttit ute och druckit kaffe ute både på fm och em. Skönt i solen.


Blåsigt

Mulet och blåsigt och kallt. Lite bätttre på em. gick ut och drog upp lite nässlor och klippte gräs en timma mot kvällen när det torkat upp lite.

Kallt

Varit i stan och bjudit AM på lax. Gunnar är sämre och inlagd på rehab i Vingåker
. Vi spelade 500 ett tag och åkte sedan och handlade iförda vinterjackor (täckjackor !!!!!!) Det var kallt ändå br br br br. . Sitter nu framför brasan i Stensborg.Inger : vilken fantastik trädpion så stor!




Regnigt

Blev ingen gräsklippning i dag, det har regnat till och från hela dagen. Inte så många mm sammanlagt har det kommit 20 mm, det var välbehövligt.Nu syns solen just när den skall gå ner i skogskanten. Jag har tänt brasa och har varmt och skönt framför den. Hur är det med Elin?  Har försökt flytta bilder från kameran till datorn men det vill sig inte alls....

RSS 2.0