Solen kom fram

Varit mulet sedan i morse men nu kom solen just fram och då skall jag gå ned till Kuriren med korsordet som jag just löst. Skönt med en promenad!

Julita

Varit på konsumentdag med Aktiva Kvinnor i Julita. Trevligt! God lunch med lokalproducerad mat: Oxhjärta och vildsvin med potatisgratäng och sallader med lokala grönsaker. Har regnat igen. I går var det 55 mm i regnmätaren. På 1 vecka!

Stensborg

Varit ute i Stensborg. Hjortarna hade ätit upp det mesta - syrener,blommor, buskar mm Vildsvinen hade också varit inne och bökat och fåglarna hade pickat på äpplena, Ja det är inte roligt, men det hade i alla fall inte varit något inbrott---------------så man får väl vara glad ändå!

Höstmarknad

Varit på höstmarknad på äldreboendet Pantern här på Villagatan. Det är så fint där, tittade också i en lägenhet där en bekant bor. Köpte plommon och hembakat bröd och drack kaffe med äpplekaka.

Mulet

I dag har det varit mulet hela dagen. AM här och åt lunch och sedan åkte vi till Spesse och handlade.

Fmkaffe

Träffat "engelska tanterna" med fmkaffe och gott bröd. Ingen engelska hade ingen ny bok!

Trädgårdsjobb

Var fint väder på fm soligt och varmt. Passade på att vara ute i inneträdgården och dricka fmkaffe på balkongen. Sedan blev det mulet och riktigt kyligt. Fick leta rätt på en kofta och sedan en jacka också men sedan fick jag ge mej. Det är bara 11 gr nu.

Ändebol

Varit i Ändebols Folkets hus där "farfar" (Mattias pappa) visade en utställning av bilder och film från gamla Ändebol med järnvägsstation och båttrafik. Mycket intressant, fick också kaffe med gott hembakat.

Regnigt

Det har regnat från i går kväll och hela dagen men nu ser det ut att hålla uppe fast det är grått och kyligt! Skönt att vara inomhus i stan! Har varit på Second hand och lämnat lite grejor och druckit kaffe med gott hembakat bröd. Ägnat mej åt KK:s korsord - har 2 ord kvar!

Kyligt

Jobbat lite i trädgården här i stan. Tyckte det var kallt - men det är väl inget annat att vänta nu????

Regnskurar

Varit ut till Stensborg och hämtat hem lite mera. När jag skulle åka till stan kom en regnskur sedan var det torrt på vägen men när jag kom till Villagatan vräkte det ned igen så jag fick vänta en stund i bilen. Sedan kunde jag sitta i solen på balkongen! De där fyrfotiga marodörerna hade ätit upp det mesta bl.a. min fina persilja! Hu då!!! Åt och drack kaffe ute i Stensborg.

Lunch

Ätit lunch hos AM och spelat 500. Jag fick böta för ess många gånger. Inger vad är häktet?

Anders här

Anders plockade 2 fina fjällskivlingar som v i hade till förrätt i kväll (före Jansson). Har varit och klippt mej och sedan suttit på balkongen och skalat en sats päron och kokat in dem med ingefära.

Päron

Vad trevligt det verkar Inger. I dag har jag manglat och strukit min tvätt och plockat päron vid grönområdet. Satt ute i solen på balkongen och skalade och kokade sedan in dem som ingefärspäron. Det finns massor så det blir nog fler inkokta förhppningsvis.

Lugn söndag

Mest mulet men lite sol mot kvällen. Handlat bl. a. ljung som jag planterat på kyrkogården. Tvättat, städat och ordnat med blommor och tagit det lugnt.

Stensborg

Fint väder. Har varit i Stensborg, lunch ute och bryggkaffe. Plockade in en del krukor med pelargoner som stått ute och tömde frys och kyl. Det blev fullt i bilen - men det blir skönt att ha maten på ett ställe så man vet vad man har. Fullt med blommor på balkongen här i stan.

Regnigt

I dag regnar det och blåser. Har varit på sillunch med pensionärsföreningen Näckrosen. Det smakade bra, underhållning av ukuelegruppen som sjöng och spelade gamla visor. Skall nu ägna en stund åt Kurirens korsord som var svårt den här veckan.

Trädgården

Fortfarande fint väder men i morgon skall det visst bli regn. Städat mitt sovrum - tvättat fönstren och sedan varit ute i trädgården på insidan och jobbat. Det är alldeles igenväxt - har ju regnat så mycket i sommar. Får ta en bit i taget!

Onsdag

Varit och lämnat in K.K:s korsord som jag löste i måndags och plockat gråpäron på vägen hem. Skall laga pytt i panna till AM som kommer hit och äter lunch kl- 12.30. Anders: i morgon kommer de hit med ditt paket!

K-holm

I dag har jag flyttat in till stan. Det var jobbigt med alla stora blommor men det känns skönt att vara här för det regnar och blåser ute. Får ut och tömma frys och kyl när det blir bättre väder. Fått ett fint kort från Elin i London - hon tycker allt är så bra. Vad roligt!

Fin dag

Solig dag, rensat rosrabatter och ätit lunch ute och druckit bryggkaffe. Har haft en jättetrevlig helg med Fr I och Gr, Fått mycket hjälp - det kändes så bra. I morgon kväll skall jag flytta in till stan.

Båttur

Vi har rott runt sjön och sedan ätit mat ute. Sol emellanåt fast kallt i luften. tagit upp båten och plockat in en del utemöbler.

Stensborg igen

Har ätit lunch hos AM och handlat i stan och är nu ute vid Stensborg igen. Soligt och fint och hjortarna bölar som vanligt. Välkomna i morgon skall förhoppningsvis bli soligt!

Stensborg

tÅkte ut till Stensborg. Först var det soligt och fint men sedan blev det mulet och var bara 12 gr när jag åkte till stan igen. Har plockat lite lingon - finns inga mer. Plockade lite blåbär. det finns ännu hur mycket som helst! De börjar bli lite fadda i smaken.

Anders åkt

Vi har varit till Stensborg, ätit lunch ute och druckit em.kaffe på bryggan. Anders hämtade hem en fjällskivling och klippte gräs och sedan skjutsade jag honom till tåget. Nu skall jag sitta på balkongen och läsa veckans HJ. Tack för brevet Så!

Aktiva kvinnor

AM och jag har varit på 1:a mänadsmötet för hösten i Aktiva kvinnor. Anders låg på soffan och såg Robinsson när jag kom hem. Läst på Elins blogg - vilka fina bilder och så många! hon verkar ha det jättebra!

I stan

Är i stan Anders kom kl. 20.00. Tåget var en hel timma försenat. Vi ha just ätit omelett med kantareller och fjällskivling. Det vat gott.

Lite sol

Mest mulet men lite sol på em. Hört hjortarna strax här uppe hela em men inte sett dem. Sätter nog på stolparna i kväll. Varit ute flera timmar på em men nu har jag tänt brasa. Ser fram mot besök nästa vecka - först Anders på måndag och till helgen Uppsalaborna - bra att Fredrik kommer med vi behöver starka armar när vi skall dra upp båten!

Solig em.

Bakade bullar på fm när det var mulet men sedan sken det upp och blev sol och riktigt fint! Planterade om förgätmigej de har fröat av sig och blivit många och rensade lite. Bryggkaffe med nybakad bulle i solen!

RSS 2.0