Åker till Uppsala

Har nu vattnat blommorna och packat. Beställt taxi till 1/2 3. Är i Uppsala strax efter 1/2 6 dvs om tågen håller tiden. GLAD PÅSK Anders och Gunvor - er andra träffar jag ju snart! Kommer hem tisdag 2 april och bloggar då!

Fin födelsedag

Hade en fin födelsedag i går - det var så många som kom ihåg mig! I dag fyller ju Elin 18år GRATTIS! Pappa Karl-Erik skulle ha fyllt 89 år - det är ju snart 5 år sedan han lämnade oss. Har motionerat mycket i dag: på fm med KKurirens korsord (skall lämnas före kl. 12 på onsdagar) och på em. har jag varit hos Frissan - måste ju vara fin till påsken, alltså 2 rondor ner till stan!

Sol och lite varmare

I dag har det varit sol och lite varmare - har kunnat äta och dricka kaffe på balkongen. Lagar mat inför släktbesöket i morgon.

Årsmöte

AM här och åt och sedan gick jag på Samfällighetens årsmöte hos Klas. Har inte varit så mycket snöröjning i vinter utan vi har lite pengar över så årsavgiften blir 2.500:- per hus i år. Förra året var den 3-000:- Bra.

Stensborg

Varit ute i Stensborg och planterat om sista pelargonerna. Pratade med en kille som pimplade på sjön. Isen var 80 cm tjock! och han hade inte fått någon fisk De körde ännu på sjön med bil och motorcyklar. Undrar om isen går upp till midsommar? Det var skönt i solen vid gaveln i alla fall.........................

Biblan

Gick på biblan och några andra ärenden. Lite sol men blåste kallt som vanligt, väntar SÅ MYCKET PÅ VÅREN!

1900-talet

Varit på sista sammankomsten på cirkeln om 1900-talet - kaffe med mycket gott hembakat. Blåste lite kallt på stan och halt som vanligt.Anders kommer i kväll, skall åka till Stockholm i morgon-

Kall dag

Ännu en kall och lite blåsig dag med snöbyar emellanåt. Det är ju vårdagjämnning i dag men det märks ju inte värst mycket. Inne och pysslar bakar bondkakor.

Utflykt

Varit på utflykt med Aktiva kvinnor. Åt god lunch på en gård i Vadsbro nybyggd i gammal stil av en kvinna som varit i Amerika. Besökte sedan ett osteri i Flen där vi fick smaka och köpa goda ostar. Nu SNÖAR det för fullt ute. Hur går det med påskvädret?

Torkat tvätt ute

Har torkat lakan ute när jag tvättat, 1:a gången 2013. Annars blåser det lite kallt och är soligt med moln emellanåt.Skall på utflykt i morgon med Aktiva kvinnor.

Pelargoner

Varit i Stensborg och planterat om pelargoner, bara 2 stora krukor kvar - men jorden räckte inte till dem (måste ju bäras fram i ryggsäck från bilen). Mycket snö kvar - minskar inte för det fryser på om nätterna. Sen vår i år. Det går bra att gå på vägen i spåren vi gjorde vid björkfällningen! Kan tala om att villa Muramaris i VIsby har brunnnit ned, elden troligen anlagd.

Lasagne

Hos AM och äter lasagne och björnbär med grädde, dricker em-kaffe och spelar kort. Tar en extra promenad på hemvägen, soligt och fint. Ser sedan skidor på TV-

Utkast: Mar. 15, 2013


Soligt men kallt

Minusgrader hela dagen. Satt i solen i balkongdörren ett tag. Löste Kurirens korsord och kokade en stor kastrull köttsoppa.

Ärenden på stan

Gick ärenden på stan. Kändes lite kallt - är ju minusgrader även mitt på dagen. Smakade gott med em.kaffe hos AM sedan.Köpt nötlägg på Skönero livs som jag kokar nu till köttsoppa.

Handlat

Bjöd AM på kåldolmar och sedan åkte vi till ICA Spesse och storhandlade (jag hade en kupong på 10% rabatt).

Marianne

På engelska hos Marianne. Nu har vi påsklov till den 9 april!

Kuvertbröd

Bakat kuvertbröd till påsk! Postat brev till kusin A-L som fyller 78 år på onsdag, gick en runda då. Sedan em-kaffe på balkongen (med jackan på).

Sol men kallt

Har varit sol men är lite kallt - 5,2 gr redan nu. Solen går ned så fint bortom skogen. Varit och lämnat in korsordet och lämnat och lånat böcker på biblan. Ann-Katrins mamma har gått bort (Bennys frus mamma från Oxelösund). Pappan dog i höstas så nu är båda föräldrarna borta..

Ging

Har ringt Ging som är bättre, får åka hem med Hemtjänst som hjälp i nästa vecka. Tel. 0155-257208 har nog inte mobilen med - åkte ju in med ambulans mitt i natten. Soligt i dag också - skall gå till AM och äta lunch.

Stensborg

Har varit ute i Stensborg och satt om pelargoner. Jorden räckte till knappt hälften så det får bli en dag till. Satt ute och åt soppa och drack kaffe ute.. Underbart väder inga moln och ingen blåst bara en härlig sol!

Påskris

Har satt fjädrar i mitt påskris och varit på kurs. Soligt och fint men halt på stan. Kerstin ringde och talade om att Ging låg på lasarettet i Nyköping sedan i måndags. Hon har fått proppar i lungan. De trodde först att det var en hjärtinfarkt. Hon hade varit dålig hemma ett par veckor. Hoppas det går bra!

Vårblommor

Har varit och köpt tågbiljetter till påsk. På bordet har jag snödroppar och vintergäck som jag varit och plockat hos AM när jag drack em.kaffe där. Vi plockade till Gunnar så att han skulle få se dem också. Det är vår!

Aktiva kvinnor

Har varit hos Florence på engelska. Anders åkte till Stockholm på kurs och i kväll åker han vidare till Kiruna på jobb. I kväll skall AM och jag på månadsmöte till Aktiva kvinnor. En blomsterhandlerska skall hålla föredrag och sedan är det lotteri på blommor som hon har med sej. Får se om vi har någon tur!

Lugn dag

Tog det lugnt, var och handlade och på Backavallen med tidningar och kartonger. Lagade sjömansbiff tills Anders kom hem från Stockholm.

Björk

Nu har Anders Björk och Carl Ved avverkat björken. Mor o dotter har sagat och burit grnar.

Handlat

AM och jag har varit till Spesse och handlat på fm. Förbereder en del mat till helgen för jag får gäster. Välkomna! Anders kommer 11.48.

RSS 2.0