Regn, reg, regn

I dag har det småregnat hela dagen så jag har inte kunnat vara ute. Hämtade in ved nu och tömde ur vattnet ur blomkrukorna ute - har fått c:a 50 mm den här veckan---------------

Åskregn

Var ute i trädgården när det kom ett häftigt åskregn: blev 15 mm på en liten stund! Åskan hördes också men var inte så nära.

Kholm

Varit i stan och bjudit AM på kålpudding. Satt sedan en stund på balkongen i solen.

K-holm

Varit i stan och bjudit AM på kålpudding. Fint väder satt på balkongen en stund sedan.

Hjortar

Natten mot i dag var hjortarna inne i trädgården och brölade och väckte mej! Hörde först mystiska ljud som jag inte visste vad det var men sedan började de bröla och då förstog jag. Det låter så otäckt....Gick upp och tände stolparna och då blev det tyst. Det var månsken också.

Soligt

I dag har det varit SOMMAR! Plockat ett par liter lingon och lite blåbär (till kvällsmat). Bryggkaffe en hel timma.......nu skall jag försöka få igäng gräsklipparen - försökte nyss men den var tjurig och ville inte !!!!

Åska

I dag har det åskat (inte så nära som tur var) och regnat till och från hela dagen. Var skön sol en stund mitt på dagen så jag kunde sitta ute en stund men sedan började det igen.

Uppehåll

I dag har det inte regnat faktiskt lite sol på em. Varit i K-holm och ätit mat och spelat 500 hos AM. Ätit omelett med stekta kantareller till kvällsmat.

Regnat igen

I dag har det varit regnigt igen. Åt frukost ute men sedan kom det moln. Så fort jag satte ut näsan började det regna - hände flera gånger! Jag gav mej och var inne - hittade gamla brev och kort och försvann bakåt i tiden. Solen kom fram några minuter och försvann nere i skogen 1/2 7! Det börjar bli höst-------------Vart tog sommaren vägen?

Ut och in väder

I dag är det ut - in väder igen. Just nu är det nästan sol och en fin regnbåge över sjön. Hjalle har hamnat på Nyköpings Lasarett igen (4:de gången). Fått vatten i kroppen och svårt att andas - hjärtat har inte pumpat tillräckligt. Får nog äka hem i morgon.

Regnigt

Varit i stan, klippt gräs. rensat lite och handlat. Fanns inga fjällskivlingar, plockade lite kantareller där i stället. Har nog varit för torrt ett tag men det började regna när jag åkte ut igen - så det kanske blir.

Fin em

Mulen fm men solig och fin em. Rensat kring snöbollsbusken. Bryggkaffe och bad på em.

Mulet

I dag har det varit mulet med en liten solglimt mitt på dagen. De 4-benta skogsmarodörerna har varit framme ända vid husgaveln och ätit på jasminerna. En nyuppväxt meterlång kvist på hagtorn var också avbiten. Inte snällt!

Rubrik...Fin em.

Var mulet på fm men på em soligt och varmt. Sista SOMMAR på solsängen och sedan gräsklippning och bryggkaffe. Svalorna har flyttat men en sädesärla kom till mej på bryggan. Kanske sa hon hej då och tänkte flytta?

Gråmulet

I dag har det varit mulet hela dagen och lite duggregn. Lat dag ingen rensning. Hjalle fick komma hem i går med mer medicin är trött och har besvär med magen. Hoppas ni har det bra på Västkusten. Hälsningar till er allesammans!

K-holm

Varit i stan och bjudit AM på mat. Gunnar och hon var i tidningen i dag de firar diamantbröllop i helgen.

23 gr

Varmt mellan molnen! Har faktiskt BADAT. Det var skönt ganska varmt i vattnet.

Bryggkaffe

Rätt bra väder lite molm emellanåt. Rensat kring huset, hört SOMMAR på solsängen, druckit BRYGGKAFFE och klippt gräs.

Fjällskivling

Ätit fjällskivling till kvällsmat med blåbär och hallon till efterrätt. Fanns ganska många som var förväxta men jag orkade ju i alla fall bara en. Den var stor som en stekpanna. Gott! Har varit i stan på fotvård.

Fint väder

Mulen fm men sol hela em. Grävde en bit i listen och planterade om några plantor.

Blåbär

Rätt bra väder, mulen fm men sol tidvis på em. Plockat blåbär, det finns ännu mycket och de är fina. Plockat lite hallon också men de är lite torra.

Hjalle

Har just pratat med Hjalle. Han är i Ox-d kom hem från Nyköpings Lasarett i går. Han var vid gott mod. hade fått 8nolika sorts tabletter. Kerstin och Irene är kvar på Gotland. Per kör hem dem med Hjs bil på tisdag. Här har varit sol på fm men mulet på em. Inger hälsa till Mie och Tobbe! Hoppas det gick bra för SÅ:s grabbar i St-holm. Smakade flundrorna gott på Gotland?

Regn i K-holm

Varit i stan och ätit hos AM och handlat. När vi åkte till Spesse kom en åskskur och när jag skulle åka ut kom en till. Skulle titta efter fjällskivlingar men det gick ju inte! När jag kom utanför Strångsjö var det torrt på vägen och här ute hade det inte regnat alls. Var sol en stund men sedan kom en liten skur men nu är det sol och helt klart!

Fin em

Mulen fm men efter lunch sol men inte så varmt. Nu på kvällen helklart och sjön ligger blank men bara 12 gr varmt.!

Regnar

Mulen fm och på em började det regna så nu får man vara inomhus. Klippte mina runda björkar på fm men räckte inte upp längst upp, de är längre än jag nu....Får vara tills någon längre person kommer hit.....

Växlande väder

I morse var det 13 mm i regnmätaren. I dag mest solsken mulet ett tag och sedan kom en regnskur på 2 mm. Så har det ju varit hela sommaren!

Fint väder

I dag har det varit fint väder. Hörde Sommar på solsängen och gick sedan och plockade blåbär. När jag kom tillbaka drack jag bryggkaffe.

Besök

Anna-Lisa och Pelle har varit här med en fin höstaster. en fin dahlia, bakelser, kaffe, fisk och faktiskt FINT VÄDER! Vi kunde gå i trädgården, sitta ute och på bryggan och ta promenad! Regnade och åskade tidigt på morgonen.

Bryggväder

I dag har det varit shorts och bryggkaffeväder. Hoppas det blir bra väder i morgon också för då kommer A-L och Pelle hit. Men det lät inte så på TV.........Håll tummarna!

Månsken

I går kväll var det en nästan full måne som speglade sig i sjön. I dag har jag plockat blåbär och lite hallon ute i hygget. Har också klippt gräs.

RSS 2.0