Sol!!

Varit i Stensborg, satt ute och åt. Det var 20 gr. vid stugväggen i solen men kl 14.30 gick hon ned i skogen vid soptunnorna!. Det är 8 veckor (nästan) till vintersolståndet då kommer hon väl inte alls upp? Eller?

Normaltid

Har satt om alla klockor och varit på återvinning med mänga kassar. Ingen sol-

Kycklinggryta

Har bjudit AM på kycklinggryta - hon sa att det var gott. Sol i morse sedan dimmigt hela fm och från lunchtid sol igen. Promenad mellan järnvägsbroarna när AM gått hem.

Lugnt

Mulet och grått. Bakar några småkakor och städar skåp.

Soffan tom!

Nu är soffan tom igen! Tog en kortare promenad när jag köpte mysli på Lidl. Nu skall jag äta lite innan jag ser TV.

Em.kaffe

AM och jag åkte ned till Solveig Brorson och drack em.kaffe. Hon blev änka i maj och har alzheimers tyvärr. Hon bor vid järnvägen vid Duveholmsjön dår staden slutar. Vad roligt att ni kommer hit då får vi tända ljus på graven.

Tanter

Haft engelstanterna här i dag.  Bjöd på hembakade bullar och dito kaka med björnbär. Sol en stund på em tog en promnad till biblan då (och en liten bit till). 


Grått väder

Nu är soffan upptagen på kvällarna. Såg en ny TV-serie 1790, lite rörig. Varannandagsväder: gråmulet i dag.

Stensborgsväder

Varit ute i Stensborg i det fina vädret. Kunde sitta ute och fika och äta mat. Rensade en del också.

Höstfärger

 Jag har ju utsikt över många träd här - löven sitter ännu kvar och det är så fina höstfärger! Tog en promenad och såg ännu mera färger.

Tippen

I dag har jag gjort något som jag tänkt på länge: varit på tippen med alla säckar med buskklipp m.m. som stått i förrådet! Passade också på att handla på Seceritjänst-

Spruta

I dag har jag varit taxi åt AM och hjälpt henne handla. Har också tagit influensaspruta och lämnat kläder till Second hand.

Fönstertvätt

I dag har jag tvättat fönster och ordnat med mina inneblommor.

Regnigt

Varit på engelska hoa Marianne och fått kaffe med gott tilltugg. Nu skall jag se TV.

Lugn dag

Jobbat lite i trädgården i stan. Pratat i telefon med Anna-Lisa och Ging.

Mest mulet

Mest mulet i dag. Em_kaffe och 500 spel hos AM.Jag vann 2 ggr.!

Kalla nätter

Täckt pelargonerna i lådan på balkongen med tidningar och tagit in blomkrukorna som står på bordet. Det blir kallt i natt också. Det har varit vitt på taken på förråden och garagen sista mornarna.  Burr burr burr!!!!

Soligt

Frost på nätterna men soligt på dagarna fortfarande. Passat på att vädra sängkläder och tvätta fönster mellan solstunderna på balkongen. Där är varmt och skönt.

Vattnat

På onsdagarna vattnar jag mina orkideér d.v.s. häller vatten i ytterkrukorna som får stå en halvtimme och sedan hälls av. Har 11 st som blommar! Har också varit och klippt mej.

Engelska

Varit på engelska hos Ingeborg på norr, fick åka med Per och Inger Margareta. Har suttit i solen på balkongen och gått en promenad. Ringde Uppsala i går kväll men det var upptaget hela tiden!

AM på lunch

I dag har 000am varit här och åtit lax med rosepeppar och spelat 500 som jag vann överlägset! Tänk att jag glömde Inger! Förlåt - hade bara Stensborg och mina rosor i huvudet!

Verandakaffe

Varit i Stensborg - men inget bryggkaffe eller mat ute. Lade täckbark på sista roslisten. Nu får de vila sig tills i vår!

Frost

I natt har det varit frost för första gången i höst. Em-kaffe hos AM med 2 ggr 500 som jag vann!

Månen uppe

I dag fick jag ett fint kort från Italien. Tack för det! Kokat rotmos och bakat grahamsbullar och löst en del av Kurirens korsord i dag. Nu tittar månen in genom fönstren på övervåningen.

Höstlikt

I dag har det varit blåsigt och regnat en del. Åkte och handlade och fyllde på i kylskåpet, sedan var det skönt att vara inomhus. Roligt att Thomas Tranströmer fick nobelpriset i litteratur!

Stensborg

Varit i Stensborg och rensat roslister och lagt på täckbark. Fint väder först sedan mulet, blåsigt och regn i luften - då åkte jag hem till stan.

Aktiva kvinnor

Varit på Aktiva kvinnor och hört föredrag av Anne Jordahl som skrivit en roman som utspelar sig i Augustendals kurort på 1800-talet (numera Bie utanför Katrineholm).Bra - köpte boken.

Låmnat in korsord

Har löst ett korsord och lämnat in det på Katrineholms-Kuriren och gick samtidigt till biblan. Gråväder hela dagen.

Kokat in päron

Varit hos AM och ätit lunch. Fick päron som jag kokat in som ingefärspäron.

I stan

I dag har jag varit i stan och njutit av det fina vädret på balkongen. Löste korsord och tog en promenad.

RSS 2.0