Glad påsk!

I morgon kl. 13.00 äker jag till Uppsala. GLAD PÅSK!

Blommor

Nu har jag  vintergäck, snödroppar och krokus som blommar i trädgården och tulpanerna och påskliljorna är också på gång!! Hurra, hurra!

Mulen dag

En lugn dag, lite trött efter gårdagen. På em årsmöte med samfälligheten, Inga större frågor, vi får betala lite mera för snöröjningen i vinter har kostat mer än budgeterat... Tråkigt med all snö i Åkerö men det förstår jag, vet ju hur det ser ut i Stensborg. Men lugn - snön smälter för varje dag - så våren är på gång - var så säker! Då åker jag nog hem från Uppsala på annandagen, får ju träffa Norrtäljeborna på påskafton.

Firat födelsedag

I dag har släkten varit här och jag fick en fin bukett med liljor, nejlikor mm i en fin vas. Vi var inne på kyrkogården och tände ljus och satte dit påskliljor. K-E skulle ha fyllt 86 år i dag. Åt kalops och hemgjord hallonglass och sedan satt vi vid brasan och drack kaffe och åt tårta (fast det var en stund emellan förstårs)- De åkte strax före kl20.00. Nu har jag firat färdigt. I går var AM här och jag fick ett fint fat som Gunnar gjort i ene-trä. 8 st. ringde och jag fick flera kort med bl.a. 9 st. tia-lotter som jag vann 40 kr. på. De var från Anna-Lisa och Pelle och jag köpte en gul begonia för  vinsten.

Bakat

Påskförberedelser: bakat kuvertbröd och nötkakor och gjort köttbullar. Städat också för på lördag kommer släkten........

Biljett

Köpt biljett till Uppsala: Avg. K-holm 13.00 ankomst Uppsala 15.33 1 april - obs. är INTE ett aprilskämt!
Stannar i Norrtälje på Annandagen och åker därifrån tisdag lunch över St-holm och hem.

Utflykt

Varit på utflykt med Aktiva kvinnor till Mariefred och Stallarholmen. Carlanderska museet i Mariefred : ett borgarhem sedan början av 1900-talet och ett företagarehus i Stallarholmen med olika aktörer: konstnäre , florister, textiltryckare, m.fl. God lunch på Värdshus - hjortgryta - besök hos en Mälarfiskare med fiskförsäljning mm. En bra dag trots lite regn och dimma. Gott humör - mycket sorl och glada skratt. Vi var 34 st.

Grattis!

Grattis till de 30 åren - de har väl inte varit så "krigiska"? Pappas och min tid tillsammans blev mer än dubbelt så lång.....

Ruskigt väder!

I dag har det snöat igen! Em.kaffe hos AM med semlor och kortspel. Plockade vintergäck och snödroppar där.

Stensborg

Haft en skön dag i Stensborg, 10 gr varmt på baksidan och sol hela dagen. Sjön börjar stöpa!Satte om alla växter mest pelargoner. blev 36 st. krukor! Satt ute och drack kaffe och åt mat!

Ronneby

Verkar bra med Ronneby. Kan vi åka tåg dit? I dag har jag planterat om några krukväxter börjar ju bli dags för det.

Töväder

Nu är det tö och vattnet rinner på gatorna. Bjöd AM på tunna pannkakor.

Inget växthus!

Jag har bestämt mej för att vi inte skall bygga upp växthuset igen. Har rådgjort med A och Så som ju lovat att hjälpa mej. Vad tycker I ????  Jag tycker det är mycket jobb med att sköta det och tycker inte att jag orkar. Det är ju så mycket mera som måste skötas och jag behöver ju inte så mycket tomater. gurka och sånt nu när jag är ensam. Jag åker tåg i påsk då. tala om när du tycker jag skall komma så får jag beställa biljett.

Växthus

Sov oroligt i natt tänkte "växthus". Vi köpte det 1992 så det har varit 18 fina är med det! Engelskan och litteraturen gick bra så nu är det kugnt.


Soligt

Idag har det varit sol hela dagen men lite kallt i luften. Öppnade balkongdörren och satt i solen, det var skönt!

Snödroppar!

Var hos AM och åt lunch. Utanför deras hus där fjärrvärmen går in hade snön smält bort och där blommade SNÖDROPPAR! Hurra det är vår på gång!

På spåret

Spännande final På spåret, det blev utslagsfrågor. Bra Skavlan också. Nu skall jag övergå till P.O.Engkvists Ett annat liv. Den är lite trögläst.

Borta?

Har skrivit ett inlägg men vet inte vart det tog vägen?

Ipren

Varit hos doktorn. Skall byta till Ipren och fick 2 sorter blodtrycksmedicin och skall gå upp och kolla blodtrycket om 14 dgr ev. 1 månad. Nu sa han att det nog var artros och det sa jag ju första gången jag var där. Det är ju en vanlig sjukdom hos äldre. Jag kan få starkare tabletter om inte ipren hjälper. Ja det är inte roligt men jag får ju vara glad att jag klarat mej utan medicin så länge. Jag är ju nästan 84 år. Huvaligen!

Vasaloppet

Sett Vasaloppet, det var spännande! Sedan blev det en promenad.

Ännu en fin dag!

Nu börjar jag tro att det snart skall bli vår. I morgon är det ju Vasalopp och efter det brukar det bli mildare- Eller?

Kaffe på balkongen

Idag har det varit en jättefin dag. Drack em.kaffe på balkongen utan jacka! Men nu ät det - 10,1 gr kallt ..........

Promenad

Bjöd AM på ärtsoppa, spelade 500 och vann varsinn gång. Gick sedan promenad till Spesse och handlade lite i ryggsäcken och köpte potatis av bilen, det är en bil som säljer grönsaker och kommer hit varje torsdag. Jag kan nog sticka sockor behöver ha något att göra när jag ser TV annars somnar jag. Händerna är lite bättre, skall till doktorn på återbesök på torsdag.

Oväder

Starur år gotländska för oväder på vårvintern. Det skall vara tre starurar med snö och blåst innan det blir vår och stararna kommer. Har du inte hört pappa och farmor prata om det? I dag har det varit sol här på fm men sedan mulet.

Sol

I morse var det soligt och fint sedan blev det mulet med solglimtar. Engelska på fm och i kväll Aktiva kvinnor med besök av en kvinna från Göteborg som berättade om livet på en soptipp i Quito i Ecuador. Det var intressant.

Starur

Mars månad började med en riktig "starur". Det har blåst och snöat drygt 2 dm nysnö och nu är det -3,5 grader. Hu då!

RSS 2.0